Dit jaar geen nieuwe iPhone SE, in 2022 wel 5G-versie

De iPhone SE zou dan toch dit jaar nog geen opvolger krijgen. Volgens de laatste geruchten zou Apple pas in 2022 een nieuwe versie van zijn goedkopere iPhone op de merk krijgen. Die krijgt dan wel meteen op heel wat vlakken een serieuze upgrade in vergelijking met zijn voorganger.

Begin dit jaar doken er verrassende geruchten op dat Apple in april 2021 al met een nieuwe iPhone SE zou komen. Dat was opvallend omdat er tussen de eerste twee versies van de iPhone SE maar liefst vier jaar zat.

Nu blijkt dus dat deze geruchten inderdaad niet kloppen. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen we de derde generatie van de iPhone SE pas in de eerste helft van 2022.

5G en betere processor

De grootste aanpassing in vergelijking met de meest recent versie van de iPhone SE (2020) zou de ondersteuning van 5G zijn. Daarnaast zou het nieuwe model ook een betere processor krijgen. Die processor zal dan waarschijnlijk de A14 Bionic-chip zijn die Apple gebruikt in de iPhone 12-reeks. Het kan ook dat ze meteen kiezen voor de processor uit de iPhone 13-reeks die dit najaar op de markt komt.

Andere zaken – zoals het design – zouden identiek blijven aan de versie uit 2020. De iPhone SE (2022) zal dus ook een 4,7 inch-display hebben.

Meer
Lees meer...