iPhone 13: geruchten over kleinere notch en grotere batterij en 120 Hz-display

De nieuwe geruchten over de volgende generatie iPhones volgen elkaar in een sneltempo op. Zo zou de iPhone 13-reeks grote batterijen en een betere display krijgen.

In het nieuws: De nieuwste reeks geruchten over de iPhone 13 komen van Apple-analist Ming-Chi Kuo via MacRumors. Volgens hem krijgt de volgende generatie iPhones een kleinere notch aan voorkant van het scherm en een grotere batterij. Sommige modellen zouden ook een snellere refresh rate krijgen.

Display? De meeste geruchten over de iPhone 13-reeks lijken voorlopig te gaan over het scherm.

  • De twee Pro-modellen van de iPhone 13 zouden een verversingssnelheid krijgen van 120 Hz. Dat is dubbel zoveel als bij de iPhone 12-reeks. Vooral tijdens het scrollen is dat verschil merkbaar doordat alles soepeler gaat.
    • Indien Apple ervoor zou kiezen om de gewone iPhone 13 en de iets goedkopere iPhone 13 Mini geen 120 Hz te geven, zou dat best opvallend zijn. Bijna alle concurrenten hebben namelijk al enige tijd die refresh rate voor hun flagshipmodellen.
  • Zoals eerder al gelekt zou de inkeping bovenaan het scherm kleiner worden. Voor een bolletje in plaats van een notch (zoals bijvoorbeeld bij de Samsung S21) is het volgens Kuo wel nog een jaar extra wachten tot 2022.

Batterij? Alle modellen van de iPhone 13-reeks zouden een grotere batterij krijgen in vergelijking met de iPhone 12-reeks. Daardoor zullen de toestellen wel iets zwaarder zijn.

Lees ook:

(fv)

Meer
Lees meer...