Geruchten iPhone 13: display krijgt serieuze upgrade

Amper twee maanden na de lancering van de iPhone 12-reeks duiken de eerste geruchten van de iPhone 13 al op. Daarbij lijkt Apple vooral werk te willen maken van een betere schermkwaliteit.

In het nieuws: Een rapport van de website TheElec komt met informatie over de plannen van Apple voor de iPhone 13-reeks. Daarbij lijkt het bedrijf te kiezen voor zogenaamde ProMotion-displays.

Wat is ProMotion? ProMotion is een techniek die Apple gebruikt om een goede, soepele display te combineren met een beperkt batterijverbruik.

  • ProMotion-displays hebben een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Daardoor krijg je een heel soepele gebruikservaring, vooral bij het kijken van video’s, scrollen of gamen.
  • Heel wat Android-toestellen – zoals de OnePlus 8 Pro en de Samsung S20 Ultra – beschikken al over 120 Hz. Apple daarentegen koos voor zijn iPhone 12-reeks voor maar 60 Hz.
  • Het nadeel van een refresh rate van 120 Hz zoals we dat kennen bij de meeste andere merken is dat het heel veel batterij verbruikt. Dat probleem wil Apple oplossen met ProMotion. Daarbij wordt de refresh rate aangepast aan wat getoond wordt op het scherm. Op die manier gebruik je alleen de 120 Hz als het nodig is en verbruik je niet onnodig veel batterij.
  • Die techniek is voor Apple niet nieuw, want op dit moment gebruiken ze het ook al voor het iPad Pro. Een half jaar geleden waren er ook al geruchten dat Apple ProMotion zou integreren in de iPhone 12-reeks, maar dat kwam er uiteindelijk niet van. Nu lijken ze dus wel daarop over te schakelen voor de iPhone 13.
    • Om dat mogelijk te maken zijn er complexere OLED-displays nodig dan degene die op dit moment gebruikt worden voor de iPhone 12. Twee van de vier modellen van de iPhone 13-reeks zouden die technologie – met de naam low-temperature polycrystalline oxide (LPTO) – krijgen volgens het rapport.
Meer
Lees meer...