Apple stelt nieuwe iPhone 12-serie voor

Apple heeft vandaag heel wat nieuwe toestellen voorgesteld op het Apple Event. Het gaat daarbij om de nieuwe iPhone 12-reeks, maar daarnaast werd ook een nieuwe, goedkopere smart speaker voorgesteld.

Er werd vol spanning uitgekeken naar het Apple Event en het werd het wachten meer dan waard. Apple heeft de nieuwe iPhone 12-reeks voorgesteld die voor de eerste keer compatibel is met 5G.

iPhone 12

Wat iedereen al lang verwachtte, werd ook realiteit. De iPhone 12 is geboren. De iPhone 12 wordt het eerste toestel van Apple dat compatibel is met 5G. Daarnaast heeft Apple ook enkele aanpassingen gedaan aan het uiterlijk van de iPhone. Het standaard toestel is dunner, smaller en lichter dan de iPhone 11. Daarnaast krijgt het toestel een gloednieuwe beeldkwaliteit, die nog scherper, helderder en gedetailleerder is. Daarnaast is er ook Ceramic Shield, het nieuwe scherm. Dat zou vier keer steviger zijn dan het scherm van de iPhone 11. De iPhone 12 is beschikbaar in vijf kleuren.

De iPhone 12 heeft twee camera’s aan de achterzijde. De ene is de gekende Ultra Wide camera met 12 megapixel. De tweede is de Wide lens die eveneens over 12 megapixel beschikt. Beide camera’s zijn uitgerust met night mode. Night mode werd nu ook opgenomen in de front camera zodat je zelf bij weinig licht heldere foto’s kan nemen.

Beter en sneller

De nieuwe iPhone reeks krijgt ook een nieuwe chip, de A14 Bionic chip. Dit zou de snelste chip ooit zijn. De CPU zou 50 procent hoger zijn dan bij alle voorgangers. Ook de graphics zouden 50 procent sneller zijn. Daardoor zal de nieuwe iPhone perfect zijn om te gamen. Apple werkte samen met League of Legends om een mobiele versie te creëren.

Draadloos opladen wordt ook makkelijker met de iPhone 12 omdat de lader nu magnetisch werkt. Daardoor zullen je toestellen dus altijd perfect op de lader liggen, waardoor het opladen altijd optimaal gebeurt.

De iPhone 12 krijgt een richtprijs van 799 dollar (680,75 euro).

iPhone 12 Mini

Naast de iPhone 12 werd ook een kleiner broertje voorgesteld van de iPhone 12, de iPhone Mini. Die heeft exact dezelfde eigenschappen als de iPhone 12, maar dan in een compactere versie.

Mensen met kleinere handen, of wie gewoon liever een kleinere smartphone gebruikt, kunnen dus kiezen voor de kleinere versie. Daarbij moet je dus niets inboeten wat specificaties betreft. Het gaat volgens Apple om de kleinste smartphone met 5G op de markt.

De iPhone 12 Mini kreeg een richtprijs van 699 dollar (595,55 euro).

iPhone 12 Pro (Max)

https://twitter.com/omenanalysis/status/1316074227846582272?s=21

Uiteraard bestaat ook de iPhone 12 in een Pro versie. Die versie kreeg vier luxueuze uitvoeringen, Silver, Space Grey, Gold en het nieuwe Pacific Blue. De iPhone Pro kreeg een scherm van 6.1 inches. De iPhone Pro Max is nog wat groter met 6.7 inches. Beide toestellen zijn daarmee ook groter dan de voorgangers, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max.

De meerwaarde van de Pro-lijn zit opnieuw de camera’s. De iPhone 12 Pro (Max) krijgt opnieuw drie camera’s aan de achterzijde. De Ultra Wide camera, de Wide camera en de Telephoto camera. Deze camera’s krijgen een sterker uitgeruste sensor, waardoor de lichtwaarden perfect kunnen worden aangepast. Aan de voorzijde zit er opnieuw een stevig uitgeruste front camera. Ook filmen met de iPhone 12 Pro (Max) kreeg een sterke update. Daarbij wordt er nu gebruik gemaakt van Dolby Vision HDR, waardoor je volgens Apple zelfs indrukwekkende langspeelfilms kan maken met een iPhone 12 Pro (Max).

De Pro-toestellen zijn ook uitgerust met een LiDAR-scanner. Die kan zelfs bij weinig licht de ruimte scannen en Augmented Reality-features creëren.

De iPhone 12 Pro heeft een richtprijs van 999 dollar (851,15 euro). De iPhone 12 Pro Max kreeg een prijskaartje van 1.099 dollar (936,35 euro). Dit zijn dezelfde prijzen als de iPhone 11 Pro (Max).

Iphone 12 Pro Max
De Iphone 12 Pro Max – Bron: Apple

Bekijk hier de nieuwste iPhones naast de bestaande toestellen:

iPhones
Apple
Meer
Lees meer...