Gerucht iPhone 13: inkeping in scherm wordt eindelijk kleiner

Amper twee maanden na de lancering van de iPhone 12-reeks zijn er al heel wat geruchten over de iPhone 13. De laatste berichten spreken over een kleinere notch in het scherm en Time-of-Flight-sensoren die voor betere foto’s moeten zorgen.

In het nieuws: De website Digitimes kwam vorige week met een rapport over de iPhone 13-reeks op basis van fabrikanten uit de productielijn van Apple. Daaruit blijkt dat het bedrijf eindelijk de grote notch zou aanpakken en kleiner maken. Ook zou het Time-of-Flight integreren in alle modellen.

Notch? Die notch is de inkeping bovenaan in het scherm waarin de frontcamera zit.

  • Terwijl heel wat concurrenten – zoals Samsung en OnePlus – zo’n notch in hun recente modellen weten te beperken tot een klein bolletje, is die bij de iPhone 12 nog steeds opvallend breed.
  • Daar zou bij de iPhone 13 nu eindelijk verandering in komen. Apple lijkt zijn 3D-technologie te hebben verkleind waardoor de notch ook kleiner kan zijn.

Time-of-Flight-sensor? Een andere nieuwigheid die de iPhone 13-reeks lijkt mee te krijgen is een ingebouwde Time-of-Flight-sensor aan de achterkant.

  • Time-of-Flight maakt gebruik van infraroodlicht om de diepte in te schatten.
  • Door nauwkeurig de afstand te weten, zouden foto’s beter moeten zijn.
Meer
Lees meer...