Nieuwe ‘Kingsman’-film zal tijdsprong van tien jaar maken

Na drie films in de Kingsman-franchise komt er binnenkort nog een vierde. Door de stakingen in Hollywood zijn de opnames al enkele keren uitgesteld, maar dat neemt niet weg dat acteur Taron Egerton zal terugkeren als de populaire (en soms niet al te slimme) Eggsy. In de vierde en laatste film zal hij tien jaar ouder zijn.

Het verhaal van Taron Egertons personage Eggsy begon in 2014 met Kingsman: The Secret Service en ging verder in 2017 met Kingsman: The Golden Circle. In 2021 voegde producent 20th Century Pictures daar een derde film aan toe.

Die prequel, The King’s Man, had weinig tot niks te maken met het verhaal uit de vorige films en ging vooral over de oprichting van de geheime dienst. Daarin was dus geen plaats voor Eggsy, maar toch zal het personage in nog een derde en laatste film in de franchise te zien zijn. Die zal Kingsman: The Blue Blood heten. Een releasedatum is er nog niet.

Kingsman

Kingsman vertelt het verhaal van Eggsy, een eenvoudige jongen die op een dag zijn roeping vindt en opgeleid wordt tot agent binnen de geheime dienst. De films worden gezien als actiefilms, maar brengen allemaal de nodige portie humor met zich mee. Zo was in The Golden Circle te zien hoe iemand in de vleesmolen werd gedraaid en eruit kwam als gehakt en hoe zanger Elton John eenzaam opgesloten zat op een onbewoond eiland.

Je kan het zo gek nog niet bedenken, of het was er. In de volgende (en laatste) film met acteur Taron Egerton zal het verhaal van Eggsy worden afgesloten. Om te tonen dat het personage nu volop functioneert binnen de geheime dienst, zal The Blue Blood ook een tijdsprong van tien jaar maken.

Tijdsprong

Wanneer de film precies zal uitkomen en welk verhaal die precies zal vertellen, is dus nog niet bekend. Maar wat we wel al weten, is dat Eggsy tien jaar ouder zal zijn. De laatste film met Egerton dateert namelijk al van 2017, toen de acteur nog maar 27 was.

Welke invloed die sprong zal hebben op het personage, legt de acteur zelf uit in een interview met RadioTimes. “Ik ben 10 jaar ouder, dus ik wil dat het ook een ander soort verhaal wordt. Het zal meer om het personage draaien en niet alleen over het redden van de wereld”, vertelt Egerton. Hoe zich dat zal vertalen op het witte doek, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...