Taron Egerton bevestigt gesprek met Marvel voor mogelijke rol als Wolverine

Kingsman-acteur Taron Egerton zou binnenkort wel eens zijn intrede kunnen maken in het Marvel Cinematic Universe. De Britse acteur heeft in een recent interview namelijk laten vallen dat hij een meeting heeft gehad met Marvel-baas Kevin Feige. Daarin zouden ze het gehad hebben over een potentiële rol in ’s wereld meest succesvolle filmfranchise.

In een interview met The New York Times gaf acteur Taron Egerton toe een gesprek te hebben gehad met Kevin Feige, de CEO van Marvel Studios, over een mogelijke rol in het MCU. De rol waarvoor hij in aanmerking zou komen zou naar verluidt niemand minder dan die van Wolverine uit X-Men zijn. Het personage werd jarenlang gespeeld door acteur Hugh Jackman. Mocht de Britse acteur dus gecast worden als de superheld, dan weet hij dat de verwachtingen hoog zullen liggen.

X-Men x Marvel

Marvel is beetje bij beetje aan het proberen om ook de X-Men personages te integreren in het MCU. Dit na de overname van Fox door Disney. Fans kregen alvast een voorproefje van hoe het zou zijn om personages uit parallelle universums te zien in de film Doctor Strange in de Multiverse of Madness. Daarin waren namelijk – spoiler alert – cameo’s te zien van John Krasinski als Reed Richards/Mr. Fantastic en Patrick Stewart als Professor Charles Xavier. Maar zo zou ook Deadpool (Ryan Reynolds) nog een introductie krijgen in het Marvel Cinematic Universe.

De Kingsman-ster Taron Egerton zou hierbij een fan-favorite zijn als de opvolger van Jackman. Maar hij gaat wel heel grote verwachtingen in te lossen hebben als de nieuwe Wolverine. Het is namelijk de rol die Hugh Jackman zijn acteercarrière lanceerde. Jackman vertolkte en leefde het personage van 2000 tot 2017 voor hij besloot dat hoofdstuk af te sluiten na de film Logan.

Geruchten

Op de geruchten dat Egerton in gesprek was over de rol van Wolverine reageerde de Britse acteur zo: “Misschien hebben we het er wel over gehad ja … Ik zou alleszins ergens heel enthousiast zijn, maar ik zou het ook eng vinden. Iedereen associeert de rol namelijk nog steeds met Hugh Jackman. Hij speelde die ook oprecht gewoon geweldig. Daardoor vraag ik me af of het niet te moeilijk zou zijn om voor iemand anders die fakkel van hem over te nemen. Maar als het er toch van komt, dan hoop ik dat ze mij een kans geven!”

Taron Egerton raakte bekend dankzij zijn hoofdrol als Eggsy in de film Kingsman: The Secret Service. Dat personage vertolkte hij ook in de tweede film, Kingsman: The Golden Circle. En hij zou ook terugkeren voor een volgende film in die reeks. De Britse acteur bewees daarna dat hij ook uitstekende vocale kwaliteiten heeft als Elton John in de biopic Rocketman. Maar ook als de gorilla Johnny in de animatiefilms Sing en Sing 2. Daarnaast heeft Egerton ook al samengewerkt met Jackman. Dat deden ze in het inspirerende drama Eddie the Eagle. Vanaf 8 juli zullen we Egerton kunnen bewonderen in de nieuwe miniserie Black Bird van Apple TV+.

Meer
Lees meer...