Casting Mr. Fantastic in ‘Doctor Strange’ kwam volledig door fans

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is vanaf nu te zien op Disney+. De film kwam begin mei in de bioscoop, maar toch kan je hem nu ook al thuis bekijken. De film kende een succes, maar kreeg toch uiteenlopende recensies. Dat kwam door het gebrek aan cameo’s. Maar toch was er één gastrol die de sociale media helemaal gek maakte.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers

Wie denkt dat fans nooit inspraak hebben in een filmfranchise, is verkeerd. Regisseur Sam Raimi liet namelijk in een extra feature weten dat de casting van Mr. Fantastic in Doctor Strange in the Multiverse of Madness volledig door fans komt. De rol was niet groot, maar toch ging iedereen op sociale media helemaal los.

Doctor Strange

Doctor Strange in the Multiverse of Madness werd voor zijn release gezien als een van de belangrijkste films uit het MCU. Maar uiteindelijk bleven heel wat fans teleurgesteld achter. Dat kwam vooral door het gebrek aan cameo’s. Toch is de film een belangrijke factor voor de toekomst van Marvel. Vanaf nu zullen verhalen zich over verschillende universums kunnen afspelen. Zo kunnen ook verschillende varianten van bestaande personages hun intrede maken.

Een van die varianten die te zien was, was Mr. Fantastic. Die rol werd in eerdere films al gespeeld door acteurs Ioan Gruffudd en Miles Teller, maar deze keer was het tijd voor iemand anders. In de nieuwe Doctor Strange-film is acteur John Krasinksi (The Office) namelijk te zien als Reed Richards. En dat was naar de zin van gigantisch veel fans. Krasinski werd namelijk al maanden genoemd als perfecte kandidaat voor de rol.

Fans

Nu geeft regisseur Sam Raimi ook toe dat de keuze volledig gemaakt is dankzij de fans. In een extra interview op de dvd van Doctor Strange in the Multiverse of Madness vertelt hij dat hij het volledig eens was met de keuze van producer Kevin Feige. “Het is zo grappig dat Kevin (Feige, red.) John heeft gecast. De fans hadden al een duidelijk beeld van wie hun perfecte Reed Richards was, en Kevin wou dat die droom werkelijkheid werd.”

Of Krasinski ook in de toekomst nog zal terugkeren als Mr. Fantastic/Reed Richards is niet zeker.

Bekijk de trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness nog eens hier:

Meer
Lees meer...