Nieuwe knieblessure, aan andere knie, houdt Thibaut Courtois nog langer aan de kant

Thibaut Courtois heeft een nieuwe tegenslag. Op het moment dat de Belgische doelman op het punt stond zijn terugkeer op het veld te vieren, heeft hij een nieuwe knieblessure, deze keer aan zijn rechterknie. Het gaat om een scheur in de interne meniscus, waaraan Courtois al is geopereerd. Hij zal anderhalve maand extra out zijn.

Het is niet het jaar van Thibaut Courtois. De 31-jarige doelman van Real Madrid scheurde vlak voor de start van het huidige seizoen de kruisband van zijn linkerknie. Sindsdien werkt Courtois hard aan zijn revalidatie. Die verloop voorspoedig, want de Belg stond op het punt om deze week in een oefenmatch zijn comeback te maken.

Dinsdag kwam Real Madrid dan met een nieuwe domper. Thibaut Courtois liep op training namelijk een nieuwe knieblessure op. Het gaat deze keer om een scheur in de interne meniscus van zijn rechterknie. Daaraan is de Belg al geopereerd. Hij zal nu minstens tot eind april moeten revalideren. De kans dat we Courtois nog in actie zien in een officiële wedstrijd dit seizoen is dan ook klein.

Rode Duivels

Door die nieuwe blessure is het ‘probleem-Courtois’ bij de Rode Duivels ook tijdelijk van de baan. Het is geen geheim dat het niet klikt tussen bondscoach Domenico Tedesco en Thibaut Courtois. De laatste voelde van de Italiaanse Duitser een gebrek aan respect en twijfelde zo afgelopen zomer over toekomst bij de Belgische nationale ploeg.

Enige tijd terug liet Courtois ook weten het EK aan zich voorbij te zullen laten gaan omdat hij niet fit zou raken. Omdat zijn revalidatie voorspoedig verliep, doken daar recent opnieuw vragen over op. Tedesco liet daarop weten er alles aan te doen om Courtois terug te halen, waarop die laatste hem niet zo subtiel een leugenaar noemde op X.

Meer
Lees meer...