Nieuwe trailer postapocalyptische actiefilm ‘Civil War’ toont militair bloedbad

Civil War wordt ongetwijfeld een de meestbesproken films van 2024. Deze actiefilm speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over een burgeroorlog in de Verenigde Staten. Een nieuwe trailer van filmstudio A24 toont hoe die oorlog leidt tot veel bloedvergieten.

A24 is ongetwijfeld de meest geprezen filmstudio van het moment. Zo kregen ze de afgelopen acht jaar maar liefst 49 Oscarnominaties, waarvan ze velen wisten te verzilveren. De bekendste films van A24 zijn onder andere AmyMoonlightThe LobsterLady BirdUncut GemsMinariEverything Everywhere All at OnceThe Whale en recent nog het geprezen Past Lives.

Burgeroorlog

Ook in 2024 staan er heel wat zaken op de planning bij A24. Zo komt de filmstudio eind april met Civil War. Die film speelt zich af in de nabije toekomst en toont een Verenigde Staten van Amerika die niet meer zo verenigd zijn. Verschillende staten hebben zich afgesplitst en vechten onderling tegen elkaar. Tijdens deze burgeroorlog volgt Civil War een groep journalisten die vanop de eerste rij willen berichten over het einde van de Verenigde Staten zoals we die kennen.

De nieuwe trailer van Civil War toont een oproep van de president, gespeeld door Nick Offerman (Parks and Recreation). Hij roept zijn burgers op om de wapens op te nemen tegen “de alliantie van Florida en de westerse strijdkrachten van Texas en Californië”. Daarna zien we een guerrillastrijd tussen verschillende troepen in New York City en Washington D.C..

Alex Garland

Het scenario van Civil War is van de hand van Alex Garland (28 Days Later), die de film ook regisseerde. De hoofdrollen worden gespeeld door Wagner Moura (Elysium, Narcos) en Kirsten Dunst (Spider-ManThe Power of the Dog). Verder bestaat de cast ook nog uit onder andere Stephen McKinley Henderson (Dune), Cailee Spaeny (Priscilla), Jesse Plemons (Black Mirror), Karl Glusman (Reptile), Sonoya Mizuno (House of the Dragon) en Jonica T. Gibbs (Past Lives).

Bekijk hier de trailer Civil War:

Civil War is vanaf woensdag 24 april te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...