Nokia komt binnenkort met alweer een nieuwe versie van de legendarische 3310 … met 4G en applicaties

De nieuwe Nokia 3310 is een van de meest opvallende toestellen die in 2017 gelanceerd zijn. En in 2018 wordt dat toestel nog leuker! Nokia zou namelijk werken aan een model met een nieuw besturingssysteem dat 4G kan gebruiken en waarop je applicaties van Android kan zetten.

Nokia 3310 was begin jaren 2000 met 126 miljoen verkochte exemplaren een van de populairste gsm’s ooit. Maar daarna ging het fout bij Nokia. Het Finse merkt miste de smartphoneboot compleet en verdween zelfs even compleet.

Vorig jaar maakte Nokia echter een comeback en om daarvoor de nodige aandacht te krijgen kon het bedrijf niet anders dan zijn mythische 3310 terug op de markt te brengen. De nieuwe 3310 was even onverwoestbaar, maar deze keer in een modern jasje en met een kleurenscherm.

4G en applicaties

De nieuwe 3310 is te koop met 2G of 3G, maar heel veel kan je jammer genoeg niet doen met dat mobiel internet. Daarom komt er in 2018 een nieuwe versie. Bij de Chinese instantie Tenaa is namelijk een type geregistreerd die 4G ondersteunt.

In tegenstelling tot de versie van 2017 zou het nieuwe model werken met het besturingssysteem YunOS. Dat klinkt misschien niet bekend in de oren, maar is gebaseerd op Android. Daardoor wordt het waarschijnlijk mogelijk om populaire applicaties zoals WhatsApp te installeren op je Nokia 3310. Zo heb je meteen de ideale gsm voor op reis of op een festival.

Prijs?

HMD Global, het bedrijf dat tegenwoordig gsm’s maakt met de merknaam Nokia, heeft nog niet officieel gecommuniceerd over die nieuwe Nokia 3310. Het is dus nog even wachten op details.

De huidige 3G-versie van de Nokia 3310 kost zo’n 60 euro en er wordt geschat dat de 4G-versie iets duurder zal zijn. Wanneer het toestel te koop zal zijn en of het ook naar Europa komt is nog niet geweten.