Left Right
scrollTop top

Noord-Korea dwingt baasjes om hun honden af te staan


hond

Noord-Koreanen moeten hun honden afstaan aan de overheid, dat zegt Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo. Ze zullen worden gebruikt om op te eten, dit is ook om de verwestering tegen te gaan.

Vaak werden er in Noord-Korea hond gehouden als huisdier door gezinnen uit de hogere klassen. Zo wilden ze hun superioriteit benadrukken. “Autoriteiten hebben gezinnen met honden als huisdier geïdentificeerd en dwingen hen om ze af te staan of ze met geweld in beslag te nemen en te vermoorden”, zegt een bron aan Choosun Ilbo.

Onrust

De honden worden dan naar een zoo van de overheid gebracht of verkocht voor vlees aan een restaurant. Hiermee wil Noord-Koreaans leider Kim Jong-un de economische ongelijkheid schrappen en wil hij een oplossing bieden bij de voedselcrisis die er momenteel aan de gang is.

Op dit moment is er onrust onder de bevolking: de economie gaat er achteruit, er zijn hevige overstromingen en het coronavirus is er ook nog. Maar in juli van dit jaar was er een gelijkaardige actie. Honden boven de 15 kg werden overgekocht om zo restaurants met vlees te bevoorraden. De eigenaars werden niet betaald met geld, maar zij krijgen olie en rijst als vergoeding.

Kim Jong Un
Kim Jong Un tijdens een bijeenkomst van zijn partij. – ISOPIX

Noord-Korea en Zuid-Korea

Hondenvlees serveren is niets nieuws voor Noord-Korea, ook in China is het een populaire maaltijd. De Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang heeft verschillende restaurants gespecialiseerd in hondenvlees. In Zuid-Korea werd het ook gedaan, maar de populariteit van gerechten met hondenvlees neemt af.

Het verhaal werd gebracht door de oudste krant van Zuid-Korea, die altijd al sceptisch was tegenover Noord-Korea. Dit komt omdat de twee al sinds 1950 in oorlog zitten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308