Left Right
scrollTop top

Wie is Nora Gharib in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?


Nora Gharib
© VIER

Nora Gharib is een naam die mogelijk een belletje doet rinkelen, of misschien helemaal geen. Toch kan je haar al van heel wat verschillende dingen kennen. Vooral voor de fans van K3, films van Adil en Bilall en YouTube zou Nora geen wildvreemde mogen zijn.

Vanaf vandaag doet ook Nora Gharib een gooi naar de titel van De Slimste Mens ter Wereld. Het zal haar niet makkelijk gemaakt worden aangezien ze het al meteen in haar eerste aflevering moet opnemen tegen sterke quizzers Ella Leyers en Ben Crabbé. Maar Nora heeft wel één troef in handen.

K3 Zoekt K3

De meesten kennen Nora waarschijnlijk uit K3 Zoekt K3. Vijf jaar geleden was zij een van de duizenden jonge vrouwen die hun kans waagden om een van de drie meisjes van K3 te worden. Ze schopte het ver in de wedstrijd en had dus zomaar eens een van de K3’tjes kunnen zijn.

Vooral Gert Verhulst was een grote fan van Nora en de kleur die zij in K3 zou brengen. Maar uiteindelijk bleken de andere meisjes het er vocaal toch net iets beter van af te brengen. En dat was natuurlijk geen verrassing want Nora had voor haar deelname geen enkele zangervaring. Daardoor sneuvelde Nora net voor de finale van de zoektocht.

Patser

Maar K3 Zoekt K3 is lang niet het enige waarvan je Nora kan kennen. Ze schitterde namelijk ook al op het grote scherm. Dat deed ze in de film Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah. In die film speelde ze de rol van Badia, een van de vrienden van Adamo (Matteo Simoni) en de dochter van Farid (Noureddine Farihi). Nora kent dus Adil El Arbi, die in 2014 De Slimste Mens ter Wereld won. Als ze dus enkele tips kreeg van hem, dan maakt ze misschien wel kans om De Slimste Mens ter Wereld te worden.

Patser vormde het begin van de acteercarrière van Nora. Zo was ze in 2018 nog te zien in de reeks The Team, die een samenwerking was tussen Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Denemarken en België. Daarnaast is Nora ook te zien als één van de vaste personages in Black-out. Die reeks is nu al te bekijken op Streamz, maar zal vanaf november ook te zien zijn op Eén.

Vloggen

Tot slot kan je Nora ook kennen van haar vlogs op YouTube. Daar heeft ze meer dan 45.000 subscribers die haar volgen tijdens haar dagelijkse leven. Daarbij hield ze iedereen ook op de hoogte over haar zwangerschap en bevalling.

Op 17 juni werd Nora dus voor de eerste keer mama. Haar dochtertje heet Chams en dat is duidelijk geen makkelijke naam. Zo blijkt al uit deze preview voor Nora’s eerste aflevering in De slimste Mens ter Wereld.

Zelf schat Nora haar kansen niet al te hoog in, maar in De Slimste Mens ter Wereld weet je natuurlijk maar nooit:

De lijst met alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755