Ongevaccineerde Novak Djokovic is ondanks vrijstelling voor Australian Open niet zomaar welkom in het land

De nummer één in het mannentennis, Novak Djokovic maakte gisteren via Instagram bekend dat hij ondanks alles toch zal deelnemen aan de Australian Open. De Servische tennisser zorgt namelijk al langer voor heel wat ophef binnen de tenniswereld, omdat hij weigert zich te laten vaccineren. Toch gaf de organisatie hem gisteren een vrijstelling zodat hij zijn titel kan verdedigen. Nu komt daar reactie op van de Australische eerste minister Scott Morrison.

Het begint meer en meer op een soap te lijken, de verhalen rond tennisser Novak Djokovic. De Serviër weigert zich te vaccineren, maar verwacht toch op ieder groot tennistoernooi aanwezig te mogen zijn. Eén van die grote toernooien is de Australian Open, dat op 17 januari 2022 van start gaat. Gisteren maakte de tennisser bekend dat hij een vrijstelling had gekregen, en zo ook ongevaccineerd aan het toernooi zou mogen deelnemen. Maar de Australische eerste minister probeert daar nu een stokje voor te steken, dat meldt Reuters.

Geldige reden nodig

Met de woorden “Ik ga Down Under met toestemming en een vrijstelling. Let’s go 2022!”, maakte Djokovic gisteren bekend dat hij naar Australië zal afreizen voor de Australian Open, een van de vier Grand Slams in het tennis. De Servische tennisser zal er proberen zijn titel te verdedigen, maar als het aan de Australische eerste minister ligt komt daar niks van in huis. Scott Morrison reageerde verbaasd op de vrijstelling en deelde een duidelijk statement.

Morrison verwacht dat Djokovic een duidelijke medische reden voorlegt waarom hij ongevaccineerd aankomt in zijn land. “Als dat niet het geval is, zal hij op het eerste vliegtuig terug naar huis gezet worden”, klonk het bij de minister. “We wachten zijn uitleg en redenen om zijn keuze te ondersteunen af, en als die niet genoeg zijn dan behandelen we hem zoals elke andere persoon.”

Die redenen zijn nodig om dezelfde maatregelen als alle gevaccineerden te mogen volgen, anders moet de tennisser minstens veertien dagen in quarantaine. En aangezien het toernooi al begint op 17 januari, is dat niet meer mogelijk.

Bekijk hier de recente Instagrampost van Novak Djokovic:

Meer
Lees meer...