Speelt Novak Djokovic dit jaar geen enkel grandslamtoernooi?

Nadat Djokovic geweigerd werd op de Australian Open, liet Frankrijk al snel weten dat het geen uitzondering zal maken voor de tennisser voor Roland Garros. Ook de US Open zal geen spelers toelaten die niet gevaccineerd zijn en nu komt ook Wimbledon met soortgelijk nieuws. Daardoor bestaat de kans dat Djokovic dit jaar aan geen enkel grandslamtoernooi zal kunnen deelnemen.

Het begint er steeds meer op te lijken dat tennisser Novak Djokovic dit jaar aan geen enkel groot toernooi zal kunnen deelnemen, tenzij hij een vaccinatiebewijs kan voorleggen. Na de Australian Open hebben de organisaties van de US Open en Roland Garros al laten weten dat Djokovic zonder vaccinatiebewijs niet zal kunnen deelnemen aan het toernooi. En nu volgt ook het laatste grandslamtoernooi Wimbledon.

Wimbledon

In tegenstelling tot de US Open en Roland Garros, waar respectievelijk de regeringen van New York en Frankrijk het niet toelaten dat ongevaccineerde atleten deelnemen aan internationale sportwedstrijden, komt de beslissing bij Wimbledon van de organisatie zelf. In Groot-Brittannië mag je in principe deelnemen aan wedstrijden wanneer je niet gevaccineerd bent. Maar Wimbledon zou zelf strengere regels toepassen waardoor er extra maatregelen zouden komen voor atleten zonder vaccinatiebewijs.

Op dit moment spreekt Wimbledon nog niet van een verbod op deelname, maar wel van “restricties tijdens het toernooi”. Wat die precies zouden inhouden, is nog niet bekend. Als die te ingrijpend zouden zijn, kan het dus dat Djokovic ook hier zal moeten afzeggen.

Record

Daardoor lijkt de kans nu reëel dat Novak Djokovic dit jaar geen enkel grandslamtoernooi zal kunnen spelen. En dat komt hem bijzonder slecht uit. Djokovic heeft op dit moment namelijk, net zoals Roger Federer en Rafael Nadal, 20 grandslamtoernooien gewonnen. Als hij dus nog één keer kan winnen, wordt hij de eerste speler ooit die 21 grandslamtitels op z’n naam heeft staan.

Maar omdat hij nu mogelijk de edities van 2022 zal moeten missen, bestaat de kans dat Federer of Nadal nog met een of meer titels gaat lopen en hem zo opnieuw inhaalt.

Meer
Lees meer...