Novak Djokovic definitief niet op US Open door weigering coronavaccin

Novak Djokovic mist met de US Open zijn tweede grand slam van het jaar. De Servische voormalige nummer 1 van de wereld weigert zich namelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. En buitenlanders die de Verenigde Staten willen binnenkomen, moeten daarvoor nog altijd een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen. Djokovic hoopte als drievoudig winnaar nog even op een uitzondering, maar daar is geen sprake van.

De weigering van Novak Djokovic om zich te laten inenten tegen het coronavirus heeft de Servische tennisser afgelopen seizoen al veel problemen opgeleverd. Het begon allemaal met een enorme saga in Australië. Daar werd hij zelfs opgepakt en uiteindelijk het land uitgezet.

Winst op Wimbledon

Daarna leek het er even op dat Djokovic zelfs geen enkele grand slam zou mogen spelen. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden toen namelijk nog gelijkaardige regels. Uiteindelijk werden die versoepeld en mocht de Serviër toch optreden. Dat leverde hem zelfs winst op op Wimbledon. Daardoor staat Djokovic op de all-timeranking nog één grand slam achter Rafael Nadal en één voor op Roger Federer, zijn eeuwige rivalen.

Die achterstand hoopte Djokovic goed te maken op de US Open, al is het al van 2018 geleden dat hij dat toernooi won. Op een nieuwe titel op de US Open zal hij nu dus nog minstens een jaar langer moeten wachten. Omdat de Serviër weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus mag hij de Verenigde Staten namelijk niet binnen. Dat bevestigde hij zelf op zijn Twitteraccount.

Twitter

“Helaas kan ik niet naar New York reizen voor de US Open. Bedankt #NoleFam voor je liefdevolle berichten van steun. Veel succes aan de andere spelers! Ik blijf in goede vorm en positief en wacht op een kans om opnieuw te concurreren. Tot snel tenniswereld!”, schreef hij daar.

Meer
Lees meer...