Left Right
scrollTop top

Oekraïense Eurovisie-deelneemster Go_A komt naar festival Factory of Sweetness in Tienen


Go_a Eurovisiesongfestival
© Go_A op het Eurovisiesongfestival – Bron: Soeren Stache/dpa-Zentralbild/dpa/Isopix

De Oekraïense electro-folkband Go_A is toegevoegd aan de line-up van muziekfestival Factory of Sweetness in Tienen. De groep, die vijfde werd tijdens het afgelopen Eurovisiesongfestival, zal er optreden op vrijdag 3 september samen met onder andere Goose en Compact Disk Dummies.

Omdat de coronacrisis ervoor zorgt dat het onzeker is of Suikerrock in het centrum van Tienen deze zomer kan doorgaan, stampte de organisatie Factory of Sweetness uit de grond. Dat kleine broertje van Suikerrock vindt plaats aan het T-center in het Tiense Suikerraffinaderij en gaat begin september door. Het festival heeft één podium en brengt drie dagen lang iedere dag een andere muzikale richting.

Goose en Compact Disk Dummies

De dag die ongetwijfeld op het meeste interesse zal kunnen rekenen is vrijdag 3 september. Factory of Sweetness maakte zojuist de line-up voor die dag bekend. Goose is headliner voor Compact Disk Dummies. De Belgische acts worden op het programma vergezeld door een verrassende naam. De organisatie wist namelijk Go_A te strikken.

Deze electro-folkgroep uit Oekraïne was vorige maand nog te zien op het Eurovisiesongfestival. Daar waren ze met het nummer Shum één van de revelaties. Go_A eindigde uiteindelijk op een knappe vijfde plaats. Bij de televoting werd Oekraïne zelfs tweede en moest de groep enkel het ongenaakbare Måneskin uit Italië voorlaten.

Nog tickets te koop

Tickets voor de vrijdag op Factory of Sweetness zijn nog steeds te verkrijgen voor 35 euro. Ook de andere dagen zijn nog niet uitverkocht. Zaterdag 4 september staan onder andere Bart Peeters & De Ideale Mannen, Regi Live en Mama’s Jasje op het programma, zondag 5 september bestaat de line-up onder andere uit Levellers, De Mens en Janez Detd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…