Nu ook officieel: ‘Nonkels’ krijgt een derde seizoen

Play4 heeft nu ook bevestigd dat de populaire reeks Nonkels een derde seizoen krijgt. Eerder verklapten bedenkers Jelle De Beule en Rik Verheye al dat daar redelijk concrete plannen voor bestonden, maar nu is het nieuws dus officieel.

Sinds april is de populaire serie Nonkels opnieuw te zien op Play4 en Streamz. Het gaat om het tweede seizoen van de reeks die draait rond drie West-Vlaamse broers, gespeeld door Jelle De Beule, Rik Verheye en Wim Willaert, die samen met hun gezinnen onverwachts bezoek krijgen van de Kameroense vluchteling Innocent, gespeeld door Blaise Afonso.

De laatste aflevering van dat tweede seizoen is vanavond te zien op Play4. Ondertussen staat de reeks ook al enige tijd op Streamz. Daar zijn beide seizoen van Nonkels een enorm succes. Zo is het tweede seizoen de best bekeken serie van het jaar op Streamz.

Derde seizoen

Het was dan ook geen verrassing toen Jelle De Beule vorige maand aankondigde dat er meer dan waarschijnlijk een derde seizoen zou komen. “En als we onszelf niet aan het herhalen zijn of het concept niet uitmelken, dan doen we dat gewoon”, klonk het toen. “Je hebt archetypes waarmee je in feite eindeloos kan doorgaan, maar ik wil vermijden dat ik er zo lang mee bezig ben dat ik op den duur geen schmink meer nodig heb.”

Later verklapte Jelle De Beule, die naast scenarist ook de rol van Luc speelt, zelfs dat de brainstorm voor dat derde seizoen begin mei begonnen was. En die brainstorm was blijkbaar succesvol. Play4 heeft nu met een post op sociale media bevestigd dat dat derde seizoen van Nonkels er effectief komt. Wanneer we nieuwe afleveringen mogen verwachten, is wel nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...