‘Nonkels’ krijgt (waarschijnlijk) derde seizoen

Het nieuwe seizoen van Nonkels is van start gegaan op Play4. Ook op Streamz zijn de nieuwe afleveringen al even te zien. Hoewel het tweede seizoen dus nog druk bezig is, is er al sprake van een derde. In meerdere interviews liet maker en acteur Jelle De Beule al weten dat een derde seizoen zeker de bedoeling is.

Sinds begin deze maand is de hitserie Nonkels terug. Het volledige tweede seizoen is al te zien op Streamz en sinds vorige week ook wekelijks op Play4. Er zijn dus al heel wat fans die alle nieuwe afleveringen al gezien hebben en dus hopen op nog een nieuw seizoen.

De kans is groot dat dat derde seizoen er ook komt, want eerder liet Jelle De Beule al weten dat ze zeker nog willen verdergaan. Al hangt het wel nog af van de ideeën waarmee ze afkomen.

Nonkels

In de eerste reeks maakten we kennis met de drie broers Luc, Willy en Pol Persyn, die een rustig leven leiden in West-Vlaanderen. Totdat Innocent, een Kameroense vluchteling met wie Luc brieven uitwisselde, plots voor hun deur staat.

In het tweede seizoen krijgen de broers te maken met nieuwe uitdagingen. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert vanonder de sloef van zijn dominante vrouw Carine te komen. Wanneer Luc dan ook nog eens gaat gaan werken om een nieuwe vliegsimulator te bekostigen, komt de gezellige sfeer in de familie pas écht in gevaar.

Derde seizoen

Eerder schreven we al dat de kans op een derde seizoen bestaande was. Dat nieuws kwam er nadat maker Jelle De Beule, die ook de rol van Luc speelt, in de podcast Mosselen om Half Twee had verteld dat alles afhing van wat de kijkers willen en hoe het tweede seizoen zou ontvangen worden.

Ook in een nieuw interview tijdens de ochtendshow met Peter Van de Veire op Radio2 heeft De Beule nog eens laten weten wat de plannen zijn. “Laat ons zeggen dat er een derde seizoen komt. De plannen zijn er om het te doen”, vertelde hij. “En als we onszelf niet aan het herhalen zijn of het concept niet uitmelken, dan doen we dat gewoon.”

Nonkels seizoen 2 is elke donderdag te zien op Play4.

Meer
Lees meer...