Onderzoek naar dood Matthew Perry leidt tot vijf arrestaties en oprollen drugsnetwerk

Het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van acteur Matthew Perry heeft het bestaan van een “breed ondergronds crimineel netwerk” aan het licht gebracht. Dat laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten tijdens een persconferentie. Als gevolg daarvan zijn vijf arrestaties verricht.

“Dat netwerk bestond uit een assistent die inwoonde bij Matthew Perry, verschillende tussenpersonen, twee artsen en een belangrijke bron van drugs, bekend als ‘The Ketamine Queen'”, zei officier van justitie Martin Estrada volgens Variety.

“Deze verdachten maakten misbruik van de verslavingsproblemen van meneer Perry om zichzelf te verrijken. Ze wisten dat wat ze deden verkeerd was. Ze wisten dat ze met wat ze deden gevaarlijk was voor meneer Perry, maar ze deden het toch. Uiteindelijk waren deze verdachten meer geïnteresseerd in het profiteren van meneer Perry dan in het zorgen voor zijn welzijn.”

Ketamine

De hoofdverdachten in de zaak zijn dokter Salvador Plasencia en drugshandelaar Jasveen Sangha. Zij werkten samen met dokter Mark Chavez, Perry’s assistent Kenneth Iwamasa en een broker genaamd Erik Fleming. Zo verkregen ze ketamine, die ze verkochten aan Matthew Perry. Over een periode van twee maanden zouden ze zo 20 flesjes ketamine hebben verkocht aan de acteur voor een totaalbedrag van 55.000 dollar (50.000 euro).

In ontcijferde sms’en lachten de dealers met de hoge bedragen die Perry betaalde voor zijn drugs. In andere berichten sprak Plasencia over het feit dat Matthew Perry “de controle verloor over zijn verslaving”. Dat weerhield hen er echter niet van om ketamine te blijven verkopen aan hem. Na het overlijden van Perry werden er berichten naar elkaar gestuurd om bewijzen te wissen.

Overlijden Matthew Perry

De 54-jarige acteur Matthew Perry, vooral bekend van Friends, stierf eind oktober 2023. Hij werd levenloos teruggevonden in de jacuzzi van z’n woning in Los Angeles. Het duurde lang voor we daarna duidelijkheid kregen over de oorzaak van zijn overlijden.

Twee maanden later kwam dan eindelijk het nieuws dat Matthew Perry ketamine had gebruikt voor zijn dood. Dat zou cardiovasculaire problemen en ademhalingsproblemen hebben veroorzaakt die hebben bijgedragen aan zijn overlijden. De acteur kreeg ketamine op doktersvoorschrift om zijn depressie te behandelen. De hoeveelheid die bij zijn overlijden in zijn bloed is teruggevonden, was echter veel hoger dan bij normaal medisch gebruik. Daarom kwam er een strafrechtelijk onderzoek.

Meer
Lees meer...