Politie opent onderzoek naar het overlijden van Matthew Perry

De politie van Los Angeles (LAPD) en de Drug Enforcement Administration (DEA) hebben gezamenlijk een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het dood van Matthew Perry. Het onderzoek moet nagaan hoe de Friends-acteur aan de voorgeschreven ketamine kwam die in zijn bloed zat op het moment van overlijden.

Eind oktober moesten we afscheid nemen van de 54-jarige acteur Matthew Perry. Hij werd levenloos teruggevonden in de jacuzzi van z’n woning in Los Angeles. Het duurde lang voor we daarna duidelijkheid kregen over de oorzaak van zijn overlijden.

Ketamine

Twee maanden later kwam dan eindelijk het nieuws dat Matthew Perry ketamine had gebruikt voor zijn dood. Dat zou cardiovasculaire problemen en ademhalingsproblemen hebben veroorzaakt die hebben bijgedragen aan zijn overlijden. De acteur kreeg ketamine op doktersvoorschrift om zijn depressie te behandelen.

De hoeveelheid die bij zijn overlijden in zijn bloed is teruggevonden, was echter veel hoger dan bij normaal medisch gebruik. Bovendien zou het laatste infuus met ketamine dat de acteur kreeg al gedateerd hebben van anderhalve week voor zijn overlijden. De ketamine in zijn bloed kan dus niet van dan afkomstig zijn.

Onderzoek

Daarom is nu een onderzoek geopend om na te gaan hoe Matthew Perry aan deze grote hoeveelheid ketamine kwam. Dat melden TMZ en Los Angeles Times. De politie en de DEA zouden al meerdere mensen ondervraagd hebben. Het gaat om personen waarvan bekend is dat ze connecties hebben in het drugsmilieu in Hollywood.

Meer
Lees meer...