OnlyFans-oprichter Tim Stokely stapt op als CEO

Tim Stokely, de oprichter van OnlyFans, heeft maandag aangekondigd dat hij aftreedt als CEO van het video-abonnementenbedrijf OnlyFans.

In een Instagram-post zei Stokely dat hij na vijf jaar aan het roer van het bedrijf “op weg is naar nieuwe uitdagingen”. Amrapali Gan, die vorig jaar bij OnlyFans aan de slag ging als chief marketing and communications officer, zal het overnemen als CEO. “Ik geef het stokje door aan een collega en een vriendin die de visie en drive heeft om de organisatie te helpen een enorm potentieel te bereiken”, zei Stokely.

Voor ze bij OnlyFans belandde, was Gan vicepresident marketing voor het Cannabis Café in Los Angeles – het eerste cannabisrestaurant in de Verenigde Staten. Daar werkte ze aan de lancering en re-branding van het café nadat het was afgesplitst van de Lowell Herb Co.

OnlyFans begon als een videoplatform waar beroemdheden en sportpersoonlijkheden video’s en foto’s konden delen met fans die geabonneerd waren op hun profiel. Maar het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf werd op een heel andere manier gebruikt. Nu dient de app voornamelijk voor seksueel expliciete content en andere inhoud voor volwassenen.

Sekswerkers dragen bij aan succes

In augustus kondigde OnlyFans aan dat het seksueel expliciete inhoud zou verbieden, onder druk van zijn bankpartners. Maar het bedrijf draaide de beslissing dagen later terug, na protest van de makers van de inhoud.

Sekswerkers zeiden dat ze hadden bijgedragen aan het succes en de populariteit van het bedrijf en dat ze nu in de steek werden gelaten. OnlyFans zei dat het uiteindelijk in staat was om financiering te vinden om door te gaan met het toestaan van allerlei soorten inhoud op zijn platform.

OnlyFans zegt tot nu toe meer dan 5 miljard dollar te hebben uitbetaald aan 1,5 miljoen makers.

(mah)

Meer
Lees meer...