Ontcijferd: de 5 verleidingsmoves van hottie Zac Efron

Zac Efron is afgekickt van de coke en dat zal de wereld geweten hebben, te beginnen bij South by Southwest in Austin. Samen met zijn Neighbours-vriendjes Seth Rogen, Dave Franco en Christopher Mintz-Plasse gaf hij het beste van zijn humoristische zelve tijdens de Facebook Live sessie. Al viel ons tussen het getetter en gezever vooral één ding op: Zac Efron is still hot as hell. Newsmonkey observeerde zijn moves van dichtbij en ontcijferde zijn subtiele (en iets minder subtiele) “hoe wind je elke vrouw om je vinger”-technieken.

Laten we even teruggaan in de tijd: 20 januari 2006, de film High School Musical gaat in première op het Amerikaanse Disney Channel. Amper 17 is Zac Efron, maar met zijn rol als de zingende basketballer Troy Bolton laat hij alle meisjesharten sneller slaan. De film gaat de wereld rond en ook bij ons valt elk tienermeisje als een blok voor de schattige Zac. Onbegrijpelijk als we zijn babyface van toen herbekijken. 

Maar kleine jongens worden groot, wat we bij Zac helaas niet al te letterlijk mogen nemen. Amper 1.73 meter meet hij, maar zijn mannelijkheid steeg gelukkig niet in verhouding. Met zijn helderblauwe puppyoogjes, gespierde torso en charmante glimlach laat hij geen enkele vrouw onberoerd.

En blijkbaar heeft de nu 26-jarige Zac nog een heleboel andere verleidingsmoves. Na een (bijna ziekelijke) observatie van de acteur op South by Southwest konden we zijn “how to be cute”-code voor een stukje ontcijferen.

1. Lach overdreven hard met de mopjes van je vrienden

Zet Seth Rogen, Dave Franco en Christopher Mintz-Plasse in dezelfde ruimte en je weet dat er gelachen wordt. Het was een twijfelgeval, maar jawel, ook Zac bewees dat hij over een gezonde dosis humor beschikt. (I never went to college… I didn’t even do college musical”, waarmee hij verwees naar zijn acteerdebuut in High School Musical).

Dat vrouwen vallen voor een vent met humor, is al lang geen geheim meer. Maar wat als die man niet alleen zelf hilarisch grappig is, maar ook nog eens over de geweldige eigenschap beschikt om nóg harder te lachen met de mopjes van zijn vrienden? Dan smelten ze gegarandeerd.

En laat Zac die techniek nu net helemaal onder controle hebben. Zodra zijn collega’s nog maar op weg waren naar een mopje, rolde Zac al achterover van het lachen. En als er iets is wat een man charmant maakt, is het wel eentje die stevig genoeg in zijn schoenen staat om zich niet bedreigd te voelen door de kwaliteiten van andere mannen.

2. Deel niet alleen je heldenverhalen

“I was so nervous,” begon Zac over zijn eerste ontmoeting met Seth Rogen. “He was sort of my God. It was at the Sunset Towers, I was 17 or 18, I idolized him at this point. I stopped him and told him, ‘Seth, I have to tell you I’m a huge fan.'”

Nu ze samen in Neighbours spelen, is het ongetwijfeld redelijk gênant voor Zac om zijn verafgodingsverhaaltje op te biechten aan Seth, maar tegelijk weet hij er alweer mee te scoren. Want eerlijk, welke vrouw smelt nu niet voor een man die zijn minder stoere verhalen minstens zo zelfzeker opbiecht als zijn heldendaden?

Seth Rogen had trouwens geen medelijden met de gevoelige onthulling van Zac: “Huh? I thought you were too young to enter. Did your mom take you?” Auwtch!

3. Man van actie

Schommelend van voor naar achter, met de benen open, dan weer toe, arm in de nek, hand onder de kin… De manieren waarop Zac op zijn stoel zit, zijn eindeloos. Wat onze eerdere vermoedens bevestigt: Zac is wel degelijk een man van actie.

Geen idee waarom, maar onze favoriete Zac-move is zonder twijfel zijn mysterieuze voetspel waarbij hij zijn linker- en rechtervoet afwisselend op mekaar laat rusten. Al hebben we zo’n ienieminie vermoeden dat Zac de enige man op aarde is die erin slaagt om een dergelijke tic nerveux sexy te maken. Hetzelfde geldt helaas voor zijn onrustige zithouding.

4. Aandacht, aandacht, aandacht

Met zijn bloeiende carrière, geweldige looks en charmante persoonlijkheid zou Zac makkelijk zijn neus kunnen optrekken voor alles en iedereen. Maar in plaats daarvan maakt hij oprecht tijd voor zijn fans, en dan niet alleen wanneer de camera’s draaien. Ook na het gesprek deelt hij immers enthousiast knuffels uit en laat hij de dromen van zijn aanbidsters uitkomen door samen met hen op de foto te gaan. 

Oké, de doorsnee man wordt misschien niet zo hard aanbeden als Zac Efron, maar wie een vrouw op het juiste moment de aandacht schenkt die ze nodig heeft, plukt er vroeg of laat ongetwijfeld de vruchten van.  

5. Lichamelijk contact

Schouderklopje hier, tik op de arm daar: Zac Efron is overduidelijk een man die houdt van lichamelijk contact. Hiermee bezorgt hij niet alleen miljoenen vrouwen nieuwe content voor hun ondeugende fantasieën, maar geeft hij zijn mannelijkheid een serieuze boost.

Want mannen die zich niet schamen om andere mannen in het openbaar aan te raken (waar natuurlijk niets verkeerd mee is), geven het ultieme bewijs dat ze goed in hun vel zitten en helemaal zeker zijn van hun seksualiteit.

Maar voor het angstzweet je in de schoenen staat, een kleine geruststelling: ook Zac Efron heeft zijn mindere kantjes:

De volledige Facebook Live sessie met de cast van Neighbours kan je hieronder bekijken door te klikken op de link in het tekstvak. In het filmpje zie je Seth Rogens beste momenten sinds hij lid werd van Facebook.

Meer
Lees meer...