Ook gijzeling bij overval op juwelier in Montpellier

Terwijl heel Frankrijk in de ban is van de terroristische acties in en rond de hoofdstad, krijgt ook Montpellier af te rekenen met een gijzelname. Het lijkt hier echter niet te gaan om terrorisme.

In de late namiddag ging een hold-up fout in een juwelierszaak in het hart van Montpellier, meldt midilibre.fr. De site meldt dat de politie twee criminelen en een gijzelaar heeft geïdentificeerd in de zaak. Door de gewapende overval in de Rue de l’Aiguillerie werden straten afgezet.

De politie is massaal aanwezig:

Gespannen zenuwen

Vandaag vond naast de belegering van de terroristen in Dammartin-en-Goële ook een gijzelname in een winkel in Parijs plaats. De zenuwen in Frankrijk staan erg gespannen, met enkele valse alarmen tot gevolg. Zo werd de Place de Trocadéro ontruimd na de melding dat een gewapende man op de metrosporen zou staan. Vanochtend is tussen Lyon en Parijs ook een TGV gestopt nadat een Syriër beweerde een terrorist te zijn. 

Een beetje paniek

Bij het incident in Monpellier lijkt het alleszins niét te gaan om een vals alarm, al lijkt er op het eerste gezicht geen link met de terroristische aanvallen op Charlie Hebdo. Het nieuws van de nieuwe gijzelname leidde wel even tot paniek op Twitter:

Meer
Lees meer...