Op bezoek bij de kapper: 8x horror

Er zijn vrouwen die zo hard genieten van een bezoekje aan de kapper dat ze tijdens hun maandelijkse knipbeurt al vol verlangen uitkijken naar de volgende. En dan zijn er vrouwen die met knikkende knieën het kapsalon binnenwandelen, wetende wat er allemaal kan mislopen. Zie hier acht gebeurtenissen die van jouw kappersafspraak een levensecht horrorverhaal maken.

1. Onweerstaanbare knipdrang

Thinkstock

Geef je kappers vrij spel met hun schaar, mag je er zeker van zijn dat ze de grootste giraf uit de jungle een tweede pels kunnen geven met jouw verloren lokken. Alsof het moment dat ze eindelijk hun schaar naar believen mogen gebruiken een onweerstaanbare drang opwekt om meteen te knippen voor een hele maand.

2. Alleen de puntjes

Hamer je anderzijds iets te fel op “alleen de puntjes en echt niet meer dan dat”, met de gedachte dat ze toch tien centimeter meer knippen dan je werkelijk wil, worden je lokken sowieso amper aangeraakt. Uiteindelijk verlaat je het kapsalon met een coupe die verdacht veel weg heeft van die waarmee je twee uur eerder (als je geluk hebt) het kapsalon binnenliep. 

3. Interpretatieprobleempje

Thinkstock

Altijd te vermijden zijn uitspraken als “tot net onder mijn kin” of “tot net boven mijn schouders”. Het risico op een verkeerde interpretatie is immers gigantisch. En de discussie over waar je kin en schouders nu precies wel of niet eindigen kan ettelijke uren in beslag nemen om uiteindelijk te concluderen dat niemand gelijk heeft.

4. Droogmonster

Getty

Mocht je toevallig bij de mensen horen die nooit de levensbelangrijke waarschuwing hebben gekregen om zo onbeweeglijk mogelijk onder de haardrogers te blijven zitten tenzij je de helft van je haardos wil zien verdwijnen in het immens gevaarlijke draaimechanisme van de drogers… Bij deze dus.

5. Pikkie pikkie

Een aanrader: net voor je bezoekje een flinke laag fond de teint aanbrengen. De kans dat de rand van je voorhoofd bij het wassen een beurt krijgt is reuzegroot waardoor je make-up langzaam in je ogen drupt die vervolgens zo hard beginnen te pikken dat je half hysterisch in het rond begint te huppelen en je bezoekje aan de kapper onvergetelijk wordt.

Al kan het altijd nog erger, zoals in het filmpje hierboven waar de kapper de shampoo met opzet rechtstreeks in de ogen van haar klanten wrijft.

6. Blinde blunders

Niets zo gevaarlijk als met je hoofd naar achter in de lavabo te liggen en blindelings tegen je nieuwe buurvrouw te beginnen praten over de meest afschuwelijke kapselblunders en grootste modeflaters ooit… om even later te beseffen dat de vrouw naast jou de perfecte representatie is van al wat je een paar minuten eerder heb afgekraakt. Pijnlijk.

7. Stijf, stijver, stijfst

Thinkstock

Met duizenden zijn ze, de vrouwen die hun sportuurtje skippen om in de plaats ervan te genieten van een ontspannend bezoekje aan de kapper en zo de stijve spiertjes denken te ontlopen.  Tot de tijd is aangebroken om een kwartier met je hoofd achterover in de wasbak te liggen en het besef komt dat geen enkele fitnesssessie ooit zoveel pijn heeft veroorzaakt als die afschuwelijke minuten in de wasbak.

8. Iets drinken?

Thinkstock

Niets zo vriendelijk als een kapper die je iets aanbiedt om te drinken. Niet toevallig telkens exact op een moment waarop je armen verstopt zitten onder hun kapperscape en je jezelf bijgevolg in duizend bochten moet wringen om de inhoud van het bekertje (zo slim zijn ze wel) niet naast je mond te gieten.

PS: Deze blunders zijn niet gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur. Wie zich herkent in de gebeurtenissen, moet zich echter geen zorgen maken, het kan altijd nóg erger:

Meer
Lees meer...