Op citytrip naar Dublin? Dan moet je dit zeker bezoeken!

Op citytrip naar Dublin? Dan moet je dit zeker bezoeken!

Je wil op citytrip naar Dublin maar je wordt zodanig overspoeld door informatie op het internet, dat je er uiteindelijk van overtuigd bent dat de Eiffeltoren in Ierland staat? Geen zorgen! Wij zetten de activiteiten in Dublin even duidelijk op een rijtje. 

De hoofdstad van Ierland is ongelofelijk charmant en een prachtige citytrip. Maar je moet wel veel geluk hebben met het weer én het leven is er niet enorm goedkoop voor toeristen. Je kan er wel gewoon met euro’s betalen. Dublin is makkelijk te bereiken met onder andere Ryanair, buiten het seizoen is dat zelfs vrij goedkoop. Ook de busdienst van het vliegveld naar het centrum is goedkoop en gemakkelijk. Dublin is gewoon een topstad om te bezoeken en wel hierom:

Ierse pubs

We zouden geen Belgen zijn, mochten we niet op zoek gaan naar een frisse pint. En waar doe je dat beter dan in de typische Ierse pubs? Op de hoek van elke straat vind je er wel eentje, maar het Temple Bar district is wel de populairste buurt. Temple Bar is de bekendste pub van het gebied, al moeten de andere pubs zeker niet onderdoen. Voor livemuziek, lekker eten en een grote pint Guinness kun je zeker in dit gebied terecht. Daarnaast snuif je gewoon de echte Ierse sfeer op.

Voor een halve liter Guinness betaal je zo’n vijf euro, dit bier wordt gebrouwen in de stad en is dan ook het goedkoopste. Zoek je het iets dichter bij huis, kan je gaan voor een pint Heineken. Dit bier kost tussen de zeven en de acht euro voor een halve liter. Iets duurder, dus. Ben je meer een liefhebber van Cider? Dan betaal je voor een glas van ’t vat zo’n 6 euro.

Extra leuk: Ierse zanger en ex-One Directioner Niall Horan komt van Dublin en startte zijn carrière ook al zingend in de vele pubs.

iStock

Guinness Storehouse

Die pubs brengen ons dan natuurlijk meteen naar het hart van de stad: de brouwerij van het wereldberoemde Guinness-bier. De Ierse stout heeft een zeer uitgesproken smaak waar je voor moet zijn. Maar zelfs als je geen fan bent van het bier kan je hier terecht voor verhalen, een rondleiding door de prachtige brouwerij en de typische Ierse sfeer. Een gewone rondleiding kan je trouwens extra interessant maken door wat specials zoals tentoonstellingen en exclusieve tastings toe te voegen.

Een standaardticket voor volwassen kost 19,50 euro, studenten en ouderen betalen 17,50 euro, kinderen tot 13 jaar 16,50 euro en kinderen onder de 13 mogen gratis binnen.

iStock

St. Patrick’s Cathedral

Het eerste wat er in je opkomt bij het horen van St. Patrick’s is ongetwijfeld het beeld van dansende, groene kabouters of zoals de Ieren ze noemen: leprechauns. St. Patrick is de belangrijkste en meest gekende patroonheilige van Ierland en de Ieren wilden hem dan natuurlijk ook eren met een kathedraal. Je kan de kathedraal bezoeken, maar vooral de tuinen rond het gebouw zijn de moeite waard. Bij goed weer kan je je met je lunchpakket neervlijen en genieten van de gezellige drukte.

St. Patrick wordt ook elk jaar geëerd op 17 maart. Op deze St. Patrick’s Day kleuren de straten van Ierland groen en komen jong en oud buiten om te genieten van verschillende stoeten en feesten. Zeker de moeite om rond die periode de hoofdstad te bezoeken.

Getty Images

Shop till you drop!

Hier gaan we niet echt in detail voor treden, je kan immers overal uitgebreid shoppen. In Dublin kan je dit doen in Grafton Street. In deze straat vind je de bekende merken zoals H&M, Topshop, Mark en Spencer en Primark (in Ierland noemen ze dit Penney’s trouwens), maar ook verschillende duurdere merken zoals G-Star, Only, Diesel, Replay, Zara, United colors of Benetton, Tommy Hilfiger, Hugo Boss en Armani.

In de gezellige zijstraatjes van Grafton Street kan je allerlei kleine boetiekjes vinden die ook zeker de moeite zijn om eens binnen te stappen. Je komt ook geregeld een zeer getalenteerde straatmuzikant tegen tijdens het winkelen.

iStock

Voor wie nog wat extra wil

Dublin is dan wel de hoofdstad, Ierland is zoveel meer dan dat. In Dublin zelf kan je naast de nationale parken niet echt genieten van de Ierse natuur. Daarom zijn er veel maatschappijen die een tour naar de Cliffs of Moher doen. Onderweg stop je in idyllische dorpjes en passeer je de prachtigste landschappen. Ook Galway, dat wel bekend in de oren klinkt door de hit van Ed Sheeran: Galway Girl, kan je bezoeken. Een pittoresk maar toch levendig dorpje.

Leuk voor fans van Harry Potter : de scène in Harry Potter and the Half-Blood Prince waarin Dumbledore en Harry op zoek gaan naar een gruzielement, is opgenomen aan de kliffen van Moher.

iStock

Raak alvast in de mood met het wereldberoemde nummer Cockles and Mussels van The Dubliners:

Gesponsorde artikelen