Op dít moment wist Nuria dat Stijn de ware was: “Maar hij had het nooit door”

Na de eerste beelden in het stadhuis had niemand ooit durven vermoeden dat Stijn en Nuria het zouden halen in ‘Blind Getrouwd’. Maar kijk, de twee kraakten enkele flesjes, babbelden erop los, werden dolverliefd en blijven dus man en vrouw. We kregen de twee cuties voor onze camera, en daar verklapten ze al een nieuw “projectje”: “We willen zeker kindjes. In 2020, zeker?”

Geen nood als je bij het groepje zat dat Stijn en Nuria vanaf de eerste minuut had afgeschreven, want eerlijk? Ze zagen het ook zelf niet komen: “Nee, dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht!”, vertelt Nuria. “Ik heb eigenlijk nooit bewust verwachtingen gesteld”, vult Stijn aan. “Maar er is gebleken dat veel praten helpt. We zijn altijd open en eerlijk met elkaar. Dat is niet altijd evident, maar het helpt wel om elkaar beter te begrijpen.”

Hun allereerste ontmoeting verliep nochtans allesbehalve vlekkeloos. Nuria voelde zich totaal niet aangetrokken tot Stijn en vond hem veel te stijf. En toch is het onverwachte gebeurd, maar wanneer is die vonk nu precies overgeslagen?

Flirten

“Ik denk dat iedereen zich wel de aflevering herinnert waar ik de hele tijd zat te giechelen”, gaat Nuria verder. “Toen had ik door dat ik keihard aan ’t flirten was en dat ik glinstertjes in mijn ogen kreeg”, waarop ze zich tot Stijn richt: “Maar gij had dat nooit door!”

En wees maar zeker dat de twee zich in de loop van de afleveringen ontpopten tot het allerschattigste duo van het programma: “Ja, we hebben dikwijls gelezen op sociale media dat Vlaanderen ons schattig vond”, bevestigt Stijn. “Maar wij vinden het juist schattig dat mensen ons schattig vinden!”, vult Nuria aan. Waarop Stijn enkele verwachtingen stelt: “Ze zullen ons nog wel leren kennen …” (lacht).

Baby’s

Over verwachtingen gesproken … Krijgen we weldra een vervolg mét kindjes? “Tegen 2020 was dat zeker?”, grapt Stijn, “Nee, nee, geen druk.” Al mogen we sowieso een happy after all verwachten: “We willen zeker kindjes, ja. Maar wanneer weten we nog niet. Hoe ze er zullen uitzien, ook nog niet.” Een beetje gênant om met heel Vlaanderen te delen, maar intussen is er dus wel al euh … geoefend: “Het was ten eerste zeer intiem, ten tweede zeer respectvol en ten derde, ik ga jullie de details besparen”, licht Nuria een tipje van de sluier op.

Als het gouden koppel tot slot nog één goede raad mag geven, is het wel om vooral heel veel te praten: “Kraak een flesje en babbel erop los.”

VTM
VTM

Bij de andere koppels liep het Blind Getrouwd-verhaal helaas iets minder goed af …

Daisy & Geert: gescheiden

VTM

Voor Daisy & Geert zit het experiment er sowieso op. Ondanks het feit dat hun match er op papier heel goed uitzag, bleef de vonk uit en vroegen ze na vijf weken de scheiding aan.

Daisy legt uit: “Het was een avontuur met veel ups en downs denk ik. Ik denk dat onze mening over samen blijven of niet, een beetje verschillend is. Geert is toch niet echt wat ik zocht en ik zag na deze vijf weken ook niet veel potentieel in een relatie dus voor mij is het eerder een neen.”

Avontuur

Maar mislukt of niet, wroeging is er niet langs Daisy’s kant: “Spijt heb ik zeker niet. De kans dat het goed uitdraaide, trok me over de streep. De experten hebben mij met Geert de man bezorgd met wie ik een perfecte match vormde op papier, maar in de praktijk geeft dit natuurlijk nog geen 100% garantie op slagen. Het was een supergoede kans om het op die manier te proberen en ik vind dat je in het leven af en toe risico’s moet nemen. Blind Getrouwd is een avontuur dat ik nooit zal vergeten.”

Voor Geert had het helaas anders mogen aflopen: “Ik vind het te kort om na vijf weken al te oordelen, maar ik weet dat ik fysiek Daisy’s type niet ben en dat ze geen gevoelens heeft, dus dan wordt het al moeilijk. Ik zie er wel potentieel in. We hebben zaken gemeen die ik belangrijk vind dus ik had dat liever nog wat tijd gegeven, want na deze weken durf ik in alle eerlijkheid niet zeggen dat ik Daisy ken. Ik heb ook geen spijt dat ik eraan heb meegedaan, ik heb gewoon spijt van hoe het afgelopen is.”

VTM
VTM

Inge & Jonas: gescheiden

VTM

Bij Inge en Jonas bleef het met serieuze ups en downs lopen, maar vorige week hebben ze definitief de scheiding ingezet. Vijf weken na hun eerste ontmoeting vertelde Inge nochtans aan experte Margo dat zij en Jonas getrouwd wilden blijven: “We hebben een paar dipjes gehad maar ik blik terug op die weken als een positieve ervaring waar ik veel uit geleerd heb. We hebben ons de voorbije vijf weken echt wel goed geamuseerd. We hebben besloten om getrouwd te blijven omdat we er toch potentieel in zien.”

Huis was te groot obstakel

Maar de scheiding was alsnog onvermijdelijk: “Als je de tweede keer ja hebt gezegd, besef je dat er nog een vervolg is en dan werd het voor mij pas echt”, reageert Inge. “Ervoor was het nog een experiment: misschien werd het iets, misschien niet. Dan zijn Jonas en ik parttime in Berchem gaan wonen op ons gezamenlijke appartement, en parttime terug thuis om een combinatie te krijgen. We hebben ons de voorbije maanden keigoed geamuseerd en ik heb nu een beetje spijt dat we niet samen zijn blijven wonen toen.”

Jonas vult aan: “Toen kon het niet anders dan dat we apart gingen wonen. Er was niet genoeg op dat moment om de grote beslissing te nemen om er te blijven wonen, en dan zat ik ook met mijn huis hier in Nederland. Dat zou ik moeten verkopen en dat was een te groot obstakel.”

Spijt komt te laat

Inge: “We waren toen nog niet zeker genoeg om die stap te wagen. Achteraf gezien denk ik dat dat niet de juiste beslissing was, maar spijt komt te laat. Als je weet waar we nu staan, was dat wel verkeerd denk ik. Dan had het beter kunnen zijn, hadden we wel nog blijven samenwonen.”

VTM
VTM

Nieuwe kandidaten gezocht

Wie net als Nuria en Stijn kans wil maken op een happy ending, kan zich inschrijven voor een mogelijk tweede seizoen. Zo werd op het einde van de aflevering een oproep gelanceerd voor nieuwe kandidaten. “Ben je 25 jaar of ouder en heb je de ware nog niet gevonden? En wil jij je op basis van de wetenschap laten matchen door een team van experten”, klonk het, “meld je dan nu aan voor dit ultieme relatie-experiment.”

Meer hierover vind je op de website van VTM.

VTM
vtm videostill
Meer
Lees meer...