Ophef over finale ‘Physical: 100’: Gebeurde alles wel eerlijk?

Vorige week, op dinsdag 21 februari 2023, verscheen de finale van het eerste seizoen van Physical: 100 op Netflix. Daarin was te zien hoe voormalig snowboarder en crossfitter Woo Jin-yong het in het laatste duel haalde van wielrenner Jung Hae-min. Maar volgens Zuid-Koreaanse media verliep de finale niet helemaal eerlijk.

Het eerste seizoen van Physical: 100 zit er sinds vorige week op. In de laatste aflevering kregen we de finale te zien, die bestond uit vier rondes. Daarin viel er telkens een finalist af, waardoor er twee deelnemers overbleven in de laatste ronde. Het ging daarbij om wielrenner Jung Hae-min en voormalig snowboarder en crossfitter Woo Jin-yong. Die laatste kon uiteindelijk winnen na een wel zeer moeilijke touwtrekwedstrijd. Maar nu doen er geruchten de ronde dat de finale niet helemaal eerlijk verliep.

Twee keer stilgelegd

https://www.youtube.com/watch?v=-RATPgAPqMc

De Zuid-Koreaanse YouTuber 연예 뒤통령, deelde dit weekend een video waarin hij beweerde dat de finale van Physical: 100 niet volledig eerlijk verliep. In de finale moesten de twee overgebleven kandidaten elk een touw van een spoel trekken. Wie als eerste het andere uiteinde van het touw kon vastnemen, was de winnaar. Maar er zijn geruchten dat het spel tot twee keer toe stilgelegd is geweest, telkens op een moment waarop wielrenner Jung Hae-min, die uiteindelijk de finale verloor, een comfortabele voorsprong had.

Toen Jin-yong en Hae-min voor de eerste keer aan de opdracht begonnen, had Hae-min meteen een grote voorsprong. Zo zou hij drie keer sneller gegaan zijn dan zijn tegenstander. Het productieteam vond dit verdacht en legde het spel voor een eerste keer stil. Daarbij werd geen probleem opgemerkt, maar Woo Jin-yong gaf wel aan dat zijn spoel een geluid maakte. Daarom spoot de productie met olie op beide spoelen, waarna de opdracht opnieuw van start ging. Ook in de tweede ronde had Hae-min al snel een grote voorsprong, deze zou zelfs nog groter zijn geweest dan de eerste. Maar toen legde de productie het spel opnieuw stil. Deze keer door problemen met de audio. Toen het spel voor een derde keer begon, na een pauze van 2 tot 3 uren, werd Woo Jin-yong uiteindelijk de winnaar. De YouTuber omschrijft het als volgt: “Jung Hae-min verloor door protest van Woo Jin-yong en geluidsproblemen”.

Sociale media

Deze geruchten werden verder aangewakkerd door het feit dat Jung Hae-min bijna niets deelt over Physical: 100 op Instagram. De andere kandidaten deelden al fragmenten uit de afleveringen of foto’s met andere deelnemers, maar wanneer je naar het account van Jung Hae-min gaat, lijkt het wel alsof hij nooit heeft deelgenomen aan het programma.

Hae-min volgt wel heel wat deelnemers van Physical: 100, maar daar is Woo Jin-yong niet bij, terwijl de twee elkaar dus met zekerheid kennen aangezien ze de enige twee zijn die de hele wedstrijd uitgedaan hebben. Ook Jin-yong volgt Hae-min niet. Daarnaast deelden twee andere deelnemers, skeleton-coach Kim Sik en autodealer Jo Jin-hyeong, al dat “Jung Hae-min voor hen de winnaar” is.

Reactie makers

Ondertussen reageerden de makers al op de geruchten. Daarbij bevestigden ze dat het spel inderdaad twee keer had stilgelegen, maar dat de twee deelnemers telkens terug op hetzelfde punt startten. Daardoor zou het dus eerlijk verlopen zijn en hadden ze allebei even veel rusttijd wanneer het spel moest worden stilgelegd.

Ook zouden Woo Jin-yong en Jung Hae-min allebei akkoord zijn gegaan met de manier waarop de finale verliep en zou geen van beiden gevraagd hebben voor een rematch. “Het spel werd gespeeld op een manier waarvoor beide deelnemers hun toestemming gaven. Daarbij werd het touw niet verplaatst.” De makers laten ook weten dat de plaats waar de twee stonden, en welke spoel ze dus gebruikten, bepaald werd door een loting.

Meer
Lees meer...