‘Physical: 100′: Wie is de winnaar en wat heeft hij allemaal gedaan in z’n leven?

Sinds gisteren, dinsdag 21 februari 2023, weten we wie de winnaar is van het eerste seizoen van Physical: 100. Na een spannende finale in vier rondes werd het crossfitter Woo Jin-yong die het nipt haalde van wielrenner Jung Hae-min. Woo Jin-yong bleef in de eerste afleveringen vrijwel volledig onder de radar, maar toonde zich in de laatste afleveringen als een enorm sterke speler met vooral enorm veel doorzettingsvermogen. Dit is wat hij in z’n carrière al gedaan heeft.

In de finale van Physical: 100 namen de vijf finalisten, Jo Jin-hyeong, Park Jin-yong, Kim Min-cheol, Woo Jin-yong en Jung Hae-min, het tegen elkaar op in vier rondes. Die testten telkens een ander aspect van hun fysiek. Uiteindelijk ging het nog tussen wielrenner Jung Hae-min en crossfitter Woo Jin-yong, waarbij die laatste zich als de sterkste toonde en zo de eerste winnaar werd van Physical: 100.

Woo Jin-yong

Woo Jin-yong is geboren in 1986 en studeerde in eerste instantie af als sportleraar. Hij was zo een tijdlang aan de slag als leerkracht LO, tot hij aan z’n verplichte militaire dienstplicht moest beginnen. Die voerde hij uit bij de Zuid-Koreaanse marine. Als deel van zijn militaire training moest Woo Jin-yong een taalcursus gaan volgen in Canada. Daar kwam hij in 2007 voor het eerst in contact met snowboarden.

Wat begon als een hobby, groeide vervolgens uit tot een beroep. Eerst was Jin-yong zo actief als snowboardinstructeur, waarna hij zelf op professioneel niveau ging snowboarden en deelnam aan wedstrijden. Zo was hij zelfs de eerste Zuid-Koreaan ooit die deelnam aan de sport snowboardcross. Hij droomde ervan om deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar het leek een onmogelijke opgave om zich te plaatsen. Daarom besloot hij om jonge talenten te beginnen coachen als officiële coach van het nationale snowboardteam van Zuid-Korea. Daarbij werd hij zelfs de voorzitter van het snowboardcomité van Zuid-Korea. Tegenwoordig doet Woo Jin-yong ook aan crossfit.

Physical: 100

Woo Jin-yong kende een sterk parcours doorheen Physical: 100. Zo eindigde hij in de allereerste opdracht op de 32ste plaats. Daarna nam hij het in het een-op-een-gevecht op tegen fitnessmodel en bodybuilder Kim Jeong-uk, tegen wie hij het uiteraard haalde.

Vervolgens kwam hij terecht in het team van legendarische MMA-vechter Choo Sung-hoon. Met hem haalde hij een overtuigende overwinning in de opdracht met de brug en later zette het team ook de snelste tijd neer in de opdracht met de boot. In de halve finale wilde hij eigenlijk de opdracht met het klimmen doen, maar besloot hij om die toch aan ijsklimmer Kim Min-cheol te laten. Zelf ging hij dan voor de loopopdracht waarin hij op het laatste moment nog een indrukwekkend spurtje kon trekken.

Nadat hij in de eerste ronde van de finale maar heel nipt kon winnen van Kim Min-cheol, toonde hij zich zeer sterk in de volgende twee rondes. Bij de opdracht met de tegels toonde hij zich ijzersterk en draaide hij de tegels aan een rotvaart om (iets wat hij zelfs twee keer moest doen). En in de “bieptest”-opdracht leek het of hij nog dubbel zo lang verder kon lopen. Hoewel het in de allerlaatste opdracht in het begin leek alsof wielrenner Jung Hae-min de bovenhand had, wist Woo Jin-yong vooral door te zetten op een rustig tempo. Daardoor kon hij tot op het einde op zijn eigen tempo blijven trekken waardoor hij als eerste het einde van het touw bereikte.

Meer
Lees meer...