‘Physical: 100’: Dit zijn de finalisten en wat ze doen in het dagelijkse leven

Physical: 100 is morgen, op dinsdag 21 februari 2023, toe aan de laatste aflevering. Daarin zullen we te weten komen wie de eerste winnaar van het programma wordt. Op dit moment maken er nog zes deelnemers kans op de eindoverwinning. We stellen ze hier wat uitgebreider aan jullie voor.

Het is morgen eindelijk tijd voor de finale van Physical: 100. Van de 100 deelnemers die aan de wedstrijd begonnen, zullen er in de finale maar vijf het tegen elkaar opnemen. Vier van die finalisten kennen we al. Jo Jin-hyeong, Park Jin-yong, Kim Min-cheol en Woo Jin-yong plaatsten zich in de vorige aflevering al voor de finale. De vijfde plaats in de finale zal gaan naar Yun Sung-bin of Jung Hae-min. Dit is wat zij allemaal doen in het dagelijkse leven en wat volgens ons hun kansen zijn op de eindoverwinning en 300 miljoen won (216.500 euro).

Jo Jin-hyeong

De oudste finalist is de 42-jarige Jo Jin-hyeong. Hij werkt als cardealer, maar is ook professioneel strongman-atleet. Als teamleider in de tweede opdracht loodste hij z’n team vlotjes naar de overwinning en ook in de derde opdracht was zijn team, waarbij hij de krachten bundelde met het team van Choo Sung-hoon, kwam hij als winnaar uit de bus.

Jo Jin-hyeong verdiende zijn plaats in de finale door meer dan twee uur lang met een loodzware bal op de schouders te blijven staan. Daardoor lijkt hij ons een grote kanshebber voor de overwinning als de laatste opdracht om brute kracht draait.

Park Jin-yong 

De tweede kandidaat die zich wist te plaatsen voor de finale was de 29-jarige Park Jin-yong. Hij was rodelaar bij het nationale team van Zuid-Korea en viel in Physical: 100 vooral op door zijn snelheid en tot in de puntjes uitgewerkte tactiek.

Hoewel hij in de eerste opdrachten lang onder de radar bleef, slaagde hij er in de halve finale in om z’n drie tegenstanders al snel te slim af te zijn. Als hij in de finale gebruik kan maken van zijn strategische ingesteldheid zou hij ook wel eens de winnaar kunnen worden.

Kim Min-cheol

De enige kandidaat die erin slaagde om elke opdracht te winnen, is Kim Min-cheol. Hij won namelijk de allereerste opdracht waarbij iedereen zo lang mogelijk moest blijven hangen aan een bar. Later belandde hij in het team van Choo Sung-hoon waarmee hij het tot in de halve finale schopte. Maar het was vooral de opdracht met de touwen – die hem uiteraard op het lijf geschreven was – waarmee hij imponeerde.

Maar we moeten natuurlijk realistisch blijven en als een opdracht niets met klimmen of hangen te maken heeft, zal Min-cheol waarschijnlijk niet heel ver kunnen komen.

Woo Jin-yong

De tweede Jin-yong in het gezelschap is crossfitter Woo Jin-yong. Ook hij was in het verleden actief in de wintersport. Zo was hij lang snowboarder, waarna hij aan de slag was als coach. Woo Jin-yong bleef net als zijn naamgenoot lang onder de radar in Physical: 100, maar wist te imponeren tijdens de loopopdracht, waar hij op het allerlaatste moment nog een sprintje in de benen had.

We weten door de laatste opdracht dus dat Woo Jin-yong een doorzetter is, wat mogelijk van pas zal komen in de finale.

Yun Sung-bin (nog niet zeker van finaleplaats)

Over de laatste plaats in de finale zijn we nog niet zeker, want naar goede gewoonte eindigde de vorige aflevering van Physical: 100 weer op een cliffhanger. Maar we kunnen toch zeggen dat Yun Sung-bin de favoriet is om de laatste opdracht te winnen. Hij pakte op de Olympische Spelen in PyeongChang in 2018 goud in het skeleton en staat in Zuid-Korea bekend als Iron Man. Die naam kreeg hij door de helm die hij droeg tijdens het skeleton.

De 28-jarige Yun Sung-bin is een grote kanshebber op de eindwinst (als hij het kan halen van Jung Hae-min). Zo werd hij gekozen als de eerste teamleader, wat betekende dat de meeste andere deelnemers ham als de beste leider zagen. Daarnaast viel hij uiteraard ook op door zijn talent om hoog te springen. Sung-bin is ook een echte doorzetter dus als hij de finale haalt, zal hij zich niet zomaar gewonnen geven.

Jung Hae-min (nog niet zeker van finaleplaats)

Maar het kan natuurlijk ook nog steeds wielrenner Jung Hae-min zijn die het haalt in de laatste opdracht. De 33-jarige wielrenner groeide in de afgelopen weken uit tot een schaduwfavoriet en toonde zich al meermaals een sterke waarde in zijn team.

Als hij de finale wil halen, zal hij dus wel eerst voorbij “Iron Man” Yun Sung-bin moeten geraken. En in de teaser voor de laatste aflevering lijkt hij het toch moeilijk te krijgen.

Bekijk hier nog eens de teaser voor de finale van Physical: 100:

De finale van Physical: 100 is morgen, op dinsdag 21 februari 2023, te zien op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...