Opnames ’13 Reasons Why’ dreigen vertraging op te lopen omdat acteurs meer geld willen

Opnames ’13 Reasons Why’ dreigen vertraging op te lopen omdat acteurs meer geld willen

Fans van ’13 Reasons Why’ zullen mogelijk iets langer moeten wachten voor het volgende seizoen van hun favoriete serie te zien is op Netflix. Normaal begint de succesreeks maandag met de opnames van dat derde seizoen, maar de streamingdienst onderhandelt volgens insiders nog volop met de hoofdrolspelers over hun loon.

Netflix bracht begin 2017 het eerste seizoen van 13 Reasons Why uit. De reeks werd meteen een gigantisch succes. Ondanks kritiek op het thema, de serie draait rond de zelfmoord van tiener Hannah Baker, en enkele expliciete scènes was 13 Reasons Why een van de populairste series van het jaar.

Het tweede seizoen kreeg veel minder goede reviews, maar bleef toch scoren bij de fans van de reeks. Netflix besloot daarom om een derde seizoen te bestellen bij producers Paramount TV.

Van 69.000 euro per aflevering …

Niet alleen voor de personages in 13 Reasons Why is er veel veranderd sinds het eerste seizoen, ook het leven van de acteurs uit de reeks ziet er sindsdien heel anders uit. Door het succes van de serie, vooral bij jongere kijkers, groeiden ze uit tot echte sterren.

Daar staat uiteraard een prijskaartje tegenover en dus wilden de belangrijkste acteurs van 13 Reasons Why opslag na het eerste seizoen. De best betaalde acteur, Dylan Minnette, die Clay Jensen speelt, kreeg in dat eerste seizoen 69.000 euro per aflevering terwijl de rest van de cast tussen de 17.000 en 52.000 euro kreeg per aflevering.

… naar 173.000 euro?

Voor het derde seizoen zou Minnette naar het schijnt 173.000 euro willen verdienen per aflevering. Aangezien een seizoen van 13 Reasons Why bestaat uit 13 afleveringen komt dat neer op een totaal loon van 2,25 miljoen euro voor de 21-jarige acteur.

Andere belangrijke acteurs zoals Brandon Flynn, Alisha Boe, Justin Prentice, Christian Navarro, Miles Heizer, Devin Druid en Ross Butler vragen volgens insiders 130.000 euro per aflevering.

Onderhandelingen

De looneisen van de acteurs liggen dus heel wat hoger dan bij het begin van de reeks, iets te hoog zelfs voor de makers van de reeks. Volgens de Amerikaanse website Deadline zijn de onderhandelingen met de acteurs over hun loon nog bezig en dat begint stilaan een probleem te worden.

De opnames van het derde seizoen van 13 Reasons Why beginnen namelijk maandag. Het is dus nog lang niet zeker of er tegen dan een deal kan bereikt worden, al meldt Deadline wel dat beide partijen dichter naar elkaar toegegroeid zijn.

13 Reasons Why heeft woensdag, kort na het nieuws over de moeilijke contractbesprekingen, op Twitter een foto gepost van op de set met enkele acteurs uit de reeks. Deze week gingen de repetities voor het derde seizoen namelijk beginnen en daar waren zo te zien op zijn minst een deel van de hoofdrolspelers wel bij aanwezig. Of de opnames echt vertraging zullen oplopen, is dus lang nog niet zeker.

Geen geduld om te wachten? Ontdek dan een van de reeksen in onze regelmatig hernieuwde lijst met 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen