Opnames ‘Avatar: The Last Airbender’ seizoen 1 zouden afgerond zijn

Er is eindelijk meer nieuws over Netflix’ langverwachte live action-remake van Avatar: The Last Airbender. Die is gebaseerd op de gelijknamige gigapopulaire animatiereeks van Nickelodeon. De opnames van het eerste seizoen van die remake zouden nu afgerond zijn. Dat blijkt uit een Instagrampost van acteur Gordon Cormier, volgens Collider. Hij vertolkt de hoofdrol van Aang in de aankomende Netflixserie.

De opnames van de serie Avatar: The Last Airbender, de live action-remake van Netflix, zouden erop zitten. Zo blijkt uit een post op Instagram van hoofdrolspeler Gordon Cormier. Hij vertolkt de rol van Aang oftewel de nieuwe Avatar.

Instagramposts

In de foto zien we de superenthousiaste gezichten van de hoofdrolspelers: Gordon Cormier, Kiawentiio Tarbell, Ian Ousley en Dallas Liu. Cormier speelt Aang, Kiawentiio is Katara, Ousley vertolkt Sokka en Liu is prins Zuko. “Wazzzz uppppp?”, staat er onder de post te lezen. Het zou geplaatst zijn om het einde van de opnames van seizoen 1 van de live action-show te vieren. Zo melden o.a. Collider, CBR en International Business Times. “Haha mis jullie gekke dozen!!!”, schreef coacteur Paul Sun-Hyung Lee nog in de comments. Hij vertolkt de rol van oom Iroh.

Daarnaast speelt acteur Daniel Dae Kim (Hawaii Five-0) de rol van de autoritaire vuurheer Ozai speelt. Lim Kay Siu is monnik Gyatso, Ken Leung speelt admiraal Zhao en Elizabeth Yu is prinses Azula, de zus van prins Zuko (Liu). Verder kruipt Maria Zhang in de rol van Suki (de leider van de Kyoshi krijgers, red.) en Tamlyn Tomita speelt het nieuwe personage Yukari, Suki’s moeder. Yvonne Chapman is voormalige Avatar Kyoshi en Casey Camp-Horinek speelt de oma van Katara en Sokka.

Ook de costume designer van de Netflixreeks, Farnaz Khaki-Sadigh, deelde de afronding van de opnames mee. “Ik heb genoten van elke seconde, en ben dankbaar voor alle herinneringen en alles wat ik onderweg heb geleerd”, schreef Khaki-Sadigh. De streamingdienst zelf heeft het einde van de opnames echter (nog) niet officieel bevestigd. Het is wel bekend dat het eerste seizoen uit 10 afleveringen bestaat.

Avatar: The Last Airbender

De aankomende remake van Netflix is dus gebaseerd op de geliefde en gelijknamige animatiereeks van Nickelodeon. Het volgt het verhaal van een jongen genaamd Aang, de laatste levende airbender (luchtmeester, red.). De nieuwe live action-serie zou de Oosterse gevechtskunst en de Aziatische cultuur combineren met fantasy. Het draait allemaal rond de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. In die fantasiewereld leefden ze allemaal in harmonie. Maar – en nu komen enkele bekende woorden – alles veranderde toen de vuurnatie aanviel. Hierdoor verdween de avatar, de enige die in staat is om alle vier de elementen te beheersen. Die taak zal zo’n 100 jaar later op de schouders van de jonge Aang vallen. Hij zal de vier elementen moeten verenigen om zo de vuurheer te kunnen verslaan en de vrede te herstellen.

De originele bedenkers van de show, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, zouden meewerken aan de remake van de streamingdienst. In augustus 2020 kondigden ze echter aan dat ze het project toch gingen verlaten wegens creatieve verschillen. Albert Kim (Sleepy Hollow, Nikita) nam het van hen over. Hij werd aangesteld als de nieuwe showrunner, schrijver en executive producer.

De productie begon in november 2021 en zou nu dus volgens enkele Amerikaanse bronnen afgerond zijn. Dat wil dus alvast zeggen dat een releasedatum dichterbij komt.

Meer
Lees meer...