Wat weten we tot nu toe over ‘Avatar: The Last Airbender’ live action-remake van Netflix?

Netflix castte deze zomer de vier hoofdrollen voor zijn live action-remake van Avatar: The Last Airbender. Nu voegt Hawaii Five-0-acteur Daniel Dae Kim zich bij de cast van de serie en Albert Kim springt aan boord als de nieuwe showrunner, schrijver en uitvoerend producent.

De geanimeerde versie van Avatar: The Last Airbender werd voor het eerst uitgezonden op Nickelodeon van februari 2005 tot juli 2008, voor drie seizoenen. De serie werd een megagroot succes en wist meerdere Annie Awards, Genesis Awards, een Primetime Emmy Award en een Peabody Award in de wacht te slepen. De populaire show kreeg zelfs een vervolg, The Legend of Korra, die van 2012 tot 2014 uitgezonden is geweest, voor wel vier seizoenen.

De live action-remake van de populaire animatiereeks werd door Netflix voor het eerst besteld in september 2018. De originele bedenkers van de show, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, zouden meewerken aan de remake van de streamingdienst, maar kondigden in augustus 2020 aan dat ze het project toch gingen verlaten wegens creatieve verschillen. Ze hebben sindsdien een nieuwe deal aangekondigd met Nickelodeon om Avatar Studios op te richten, die nieuwe animatieseries en films zal maken die zich afspelen binnen het Avatar-universum.

Nieuwe showrunner

De serie, nu dus onder leiding van showrunner Albert Kim (Sleepy Hollow, Nikita, Deadly Class), wordt omschreven als een vernieuwde kijk op de geliefde animatiefranchise van Nickelodeon. Kim is dus ook hoofdschrijver van de show en produceert samen met Dan Lin (The Lego Movie, Aladdin), Lindsey Liberatore (Walker) en Michael Goi (Swamp Thing, American Horror Story). Roseanne Liang (Friday Night Bites) zal regisseren naast Jet Wilkinson (Warrior Nun, The Punisher) en Jabbar Raisani (Stranger Things, Game of Thrones, Lost in space).

In een blogpost, schreef de showrunner dat hij verslaafd raakte aan de animatiereeks door er met zijn dochter naar te kijken. “Flash forward 15 jaar. Netflix biedt me de kans om een live action-remake van Avatar te ontwikkelen”, schreef hij. “Mijn eerste gedachte was: ‘Waarom? Wat kan ik met het verhaal doen of zeggen dat niet in het origineel is gedaan of gezegd?’. De populariteit van Avatar: The Last Airbender is alleen maar gegroeid in het afgelopen anderhalf decennium, wat een bewijs is van hoe meeslepend de kijkervaring is geweest. Dus als er niets kapot is, waarom het dan repareren?”, klinkt het. “Maar hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik geïntrigeerd raakte. De VFX-technologie van vandaag is zo ver gevorderd, dat een live actionversie niet alleen een getrouwe vertaling kan zijn van wat er in animatie is gedaan. Het kan daarbovenop ook een rijke nieuwe visuele dimensie geven aan een fantastische wereld. We zullen in staat zijn om die dimensie te zien veranderen op een manier die we nog nooit eerder hebben gezien.”

Nieuw castlid

Netflix kondigde vandaag ook aan dat acteur Daniel Dae Kim de rol van Vuurheer Ozai zal spelen. Dat is de meedogenloze leider van de Vuurnatie, die eist dat iedereen aan zijn onmogelijke eisen voldoet, vooral zijn tienerzoon, Prins Zuko. Ozai wenst de wereld te veroveren en te verenigen onder de heerschappij van de Vuurnatie en onder één heerser: hem.

Daniel Dae Kim heeft onder meer Hawaii Five-0, Lost, New Amsterdam, de populaire Divergent-filmreeks en Hellboy op zijn naam staan. Hij is ook de uitvoerend producent van ABC’s The Good Doctor en zal de volgende ster zijn in Nat Geo’s geschreven miniserie The Hot Zone: Anthrax, tegenover Tony Goldwyn (Scandal), schrijft The Hollywood Reporter.

Aang, Katara, Sokka & Zuko

Eerder kondigde Netflix aan dat Gordon Cormier (12) in de hoofdrol zal spelen als Aang in de live-action serieversie, Kiawentiio Tarbell (15) als Katara, Ian Ousley (19) als Sokka en Dallas Liu (20) als Prins Zuko. Cormier is bekend van rollen in shows als Lost in Space en The Stand. Kiawentiio was onlangs te zien in de series Anne With an E en Rutherford Falls. Ousley speelde in shows als Physical, 13 Reasons Why en Young Sheldon. Liu is ondertussen al te zien in de Marvelfilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Nadat het nieuws over de casting bekend werd, gaf Liu toe “dat er een zekere druk is om het goed te doen.” De jonge acteur onthulde toen ook dat “de aankomende serie het grootste project is waar hij tot nu toe al aan heeft mogen deelnemen.” Maar ook de hoofdrol van Zuko is de grootste rol die Liu al heeft kunnen strikken. “De vuurprins is een complex personage, maar is tegelijkertijd ook een van de favorieten in de show, vanwege zijn ingewikkelde opvoeding en familiale geschiedenis, maar ook zijn unieke vaardigheden in het beheersen van vuur.”

Casting niet compleet

Na het nieuws dat Netflix de vier hoofdrollen had gecast in de geplande live action-remake van Avatar: The Last Airbender, zijn er nog een aantal openstaande castingoproepen onthuld. De streamingdienst is nog op zoek naar acteurs voor de rol van prinses Azula, de dochter van de vuurheer Ozai, alsook de oom van vuurprins Zuko, genaamd Iroh en de strenge Admiraal Zhao, de rechterhand van Ozai.

Netflix’ live action-adaptatie van Avatar: The Last Airbender heeft voorlopig nog steeds geen releasedatum, aangezien de volledige casting nog niet rond is. Het zal dus nog een tijdje duren vooraleer we de nieuwe serie zullen kunnen streamen.

Zin om ondertussen iets anders om te bekijken? Ga dan zeker eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...