Ed Sheeran: “Na cameo in ‘Game of Thrones’ ben ik voorzichtiger met ja-zeggen”

In 2017 was de Britse zanger Ed Sheeran te zien in de HBO-reeks Game of Thrones. Daar had hij, als groot idool van actrice Maisie Williams een kleine cameo in één aflevering. Maar daar kijkt de zanger nu niet volledig positief op terug. “De reacties hebben m’n plezier erover vertroebeld.”

Ed Sheeran heeft in een nieuw interview laten weten dat de kans dat we hem nog eens in een serie zullen zien opduiken klein is. Hij kijkt namelijk met een dubbel gevoel terug op zijn cameo in de populaire reeks Game of Thrones.

Game of Thrones

In 2017 kreeg de zanger Ed Sheeran een klein rolletje in Game of Thrones. Hoewel hij daar aanvankelijk enthousiast over was, kijkt hij daar nu een stuk minder positief op terug. “Ik heb het gevoel dat veel mensen boos waren omdat ik in Game of Thrones te zien was”, vertelde hij in een interview met de Britse radiozender Absolute Radio naar aanleiding van z’n nieuwe album ‘= (Equals)’.

“Maar altijd als ik iemand ontmoet die zegt: ‘Oh, je had een cameo in die reeks’, denk ik: ‘Wat zou jij zeggen?’. Iedereen zou ‘ja’ zeggen. Ik was een fan van de show en ze vroegen me of ik erin wilde meespelen. Ik had niet verwacht dat er zoveel backlash zou komen. Daarom ben ik nu ook een stuk voorzichtiger wanneer ik aanbiedingen krijg voor cameos.”

Maisie Williams

De directe aanleiding voor de cameo van Ed Sheeran in Game of Thrones was actrice Maisie Williams, die Arya Stark speelt in de reeks. Zij was een gigantische fan van de zanger, waardoor David Benioff and D.B. Weiss, de makers van Game of Thrones, haar wilden verrassen.

Het duo vroeg persoonlijk aan Sheeran of hij een rolletje wilde in de reeks en de zanger stemde dus meteen in. “De opnames waren geweldig”, blikt Sheeran terug. “Maar ik heb het gevoel dat de reacties van mensen mijn plezier erover wat hebben ingeperkt.”

Meer
Lees meer...