Live-action ‘Avatar: The Last Airbender’ wellicht dit jaar nog op Netflix  

Nickelodeon

De animatieserie Avatar: The Last Airbender staat sinds vorig jaar op Netflix, maar er werd ook een live-action-versie van de reeks aangekondigd. Die komt er wellicht nog dit jaar, want de opnames gaan volgende maand al van start. De productie is volledig in handen van Netflix, kinderzender Nickelodeon, de oorspronkelijke producent, is out.

Welke acteurs in de huid van Aang en zijn kornuiten zullen kruipen, is nog niet geweten. De reeks ziet wellicht dit jaar nog – of in het slechtste geval begin 2021 – het daglicht.

Vorige live-action-productie

In 2010 maakte regisseur M. Night Shyamalan al een live-action-versie, genaamd The Last Airbender. Qua effecten en locaties was deze productie fantastisch, maar de acteerprestaties waren niet om naar huis te schrijven.

Het staat alvast in de sterren geschreven dat Netflix deze productie zal overtreffen. Daarvoor gaat de streamingdienst in zee met regisseur Michael DiMartino en executive producer Bryan Konietzko (Family Guy, Mission Hill, King of the Hill).

Vier werelden

In het verhaal van Avatar: The Last Airbender was de wereld verdeeld in vier grote naties met haar eigen bewoners: Earthbenders, Waterbenders, Firebenders en Airbenders. De hele reeks draaide rond de jonge Airbender Aang die de avatar werd. Dat is een uiterst zeldzame bender die de vier elementen beheerst.

Grote fan base

De reeks barst van de oorlogen en de Fire Nation probeert de andere naties te overrompelen. Avatar: The Last Airbender wist enorm veel (jonge) fans te strikken en nu de serie terugkomt naar Netflix zal die beslist een grote hit worden. De originele makers, Bryan Konietzko and Michael Dante DiMartino, zullen mee sleutelen aan de nieuwe serie.

Gesponsorde artikelen