Opnames volgende ‘Avatar’-film gaan volgende maand opnieuw van start

Er wordt vanaf volgende maand opnieuw gewerkt aan de wereld van Avatar. Acteur Sam Worthington (Jake Sully) heeft namelijk laten weten dat er dan opnieuw opnames plaatsvinden. De release van de volgende film van Avatar zal wel nog bijna twee jaar op zich laten wachten.

De eerste film van Avatar dateert ondertussen al van 2009. De avonturen van de blauw Na’vi op de maan Pandora lokten toen gigantisch veel mensen naar de cinema, want de film werd de meest succesvolle film ooit met een box office van meer dan 2,9 miljard dollar (2,65 miljard euro). Al snel werd er beslist om heel wat vervolgen te maken, maar die lieten wel even op zich wachten.

James Cameron

Eind 2022 kregen we dan toch eindelijk Avatar: The Way of Water en ook dat was een enorm succes. Met een box office van 2,32 miljard dollar (2,12 miljard euro) is het de derde meest lucratieve film ooit.

Ondertussen is beslist dat er nog minstens drie films zullen komen, maar daar moeten we minder lang op wachten. Een van de redenen daarvoor is dat regisseur James Cameron bij de opnames van Avatar: The Way of Water ook al zo goed als alle beelden schoot voor de derde film en zelfs een deel van de vierde film. Die vierde film speelt zich zes jaar na de derde af en dus zijn daarvan enkel nog maar de flashbacks opgenomen.

Sam Worthington

Maar ook van de derde film moeten blijkbaar toch nog nieuwe beelden gemaakt worden. Hoofdrolspeler Sam Worthington zei aan People namelijk dat de opnames voor Avatar volgende maand opnieuw starten. Of het hierbij gaat om geplande opnames of om opnames die opnieuw moeten gedaan worden, is niet geweten.

Meer
Lees meer...