‘Avatar: The Way of Water’ is vanaf nu te zien op Disney+

De streamingdienst Disney+ heeft weer een pareltje aan zijn catalogus toegevoegd. Vanaf vandaag is de film Avatar: The Way of Water namelijk te zien. De nieuwste film van regisseur James Cameron kwam op 14 december vorig jaar uit en draaide toch enkele maanden in de bioscoop. Daarbij brak het zelfs verschillende records. Nu is de drie uur durende sequel dus ook op de kleinere schermen te bekijken.

Ongeveer een half jaar geleden verscheen Avatar: The Way of Water in de zalen. De film werd een gigantisch succes en groeide met een box-office van 2,32 miljard dollar (2,16 miljard euro) uit tot de op twee na grootste film aller tijden. Enkel voorganger Avatar (2,9 miljard dollar) en Avengers: Endgame (2,8 miljard dollar) doen beter. En die film kan je vanaf vandaag dus gewoon bewonderen op Disney+.

Avatar: The Way of Water

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Dertien jaar later is het eindelijk tijd voor een vervolg. Avatar: The Way of Water duurt maar liefst drie uur en tien minuten duren en neemt de kijker opnieuw mee naar Pandora, vijftien jaar na de laatste gebeurtenissen. In die tijd zijn er heel wat nieuwe technieken bijgekomen, die ook de onderwatervolkeren teisteren.

Op Disney+

Net zoals de films uit het Marvel Cinematic Universe, verschijnen ook de projecten van 20th Century Fox relatief snel op Disney+. Dat was onder andere al het geval met Free Guy, Kingsman en Bohemian Rhapsody. Nu vult ook Avatar: The Way of Water dat lijstje verder aan.

Op die manier kunnen fans de eerste twee films dus blijven herbekijken tot de volgende verschijnt. Die volgende is al grotendeels opgenomen en zou in december 2024 moeten verschijnen. Ook een vierde en vijfde film zijn al bevestigd.

(Her)bekijk de trailer van Avatar: The Way of Water hier:

Meer
Lees meer...