‘Avatar: The Way of Water’ krijgt nieuwe, uitgebreide trailer met extra beelden van Pandora

Na jaren wachten wordt het geduld van fans van Avatar eindelijk bijna beloond. Eind dit jaar komt de langverwachte sequel van de meest succesvolle film ooit namelijk in de zalen. En Avatar: The Way of Water heeft nu ook een officiële trailer om dat wachten wat aangenamer te maken.

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Avatar was een gigantisch succes in de cinema en is met een box office van 2,85 miljard dollar (2,7 miljard euro) nog steeds de populairste film aller tijden. Avatar sleepte ook negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan uiteindelijk drie verzilverd werden.

Avatar: The Way of Water

Dat succes zorgde ervoor dat regisseur James Cameron al snel bekend maakte dat hij hoopte minstens twee sequels te maken op de film. In 2010 bevestigde hij dan uiteindelijk dat die vervolgen er zouden komen. Toen was het plan nog om de eerste van die films in 2014 te releasen. Later breidde James Cameron zijn plannen uit tot minstens vier sequels. Door allerhande redenen lieten die wel heel wat langer op zich wachten dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Maar op 14 december 2022 is het dus eindelijk zover. Dan komt Avatar: The Way of Water namelijk in de zalen in ons land. Die film zal maar liefst drie uur en tien minuten duren, dat bevestigde The Hollywood Reporter recent.

Oorlog

Recent kregen we ook al de eerste beelden te zien, maar nu is er een volledige trailer. Die toont Pandora tien jaar na de feiten uit de eerste film. Zo hebben Jake Sully en Neytiri ondertussen kinderen, maar loert er opnieuw gevaar en een epische oorlog om de hoek.

Bekijk de trailer van Avatar: The Way of Water hier:

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 december 2022 in de bioscoop te zien.

Meer
Lees meer...