James Cameron bevestigt meer sequels van ‘Avatar’ nu ‘Avatar: The Way of Water’ “gemakkelijk” break-even is

Het wordt steeds meer duidelijk dat Avatar: The Way of Water een enorm succes is. Het langverwachte vervolg op de eerste Avatar-film uit 2009 zal volgens bedenker en regisseur James Cameron “gemakkelijk” break-even zijn. Door dat succes lijken Avatar 4 en 5 nu ook officieel groen licht te krijgen.

In het nieuws: Avatar: The Way of Water heeft de grens van 1,7 miljard dollar (1,58 miljard euro) aan de wereldwijde box office overschreden. Daarmee is de film van James Cameron al de zevende meest lucratieve film aller tijden. Het lijkt nu ook zeker dat Avatar: The Way of Water break-even en waarschijnlijk ook winstgevend zal zijn.

Wat ging eraan vooraf:

  • In 2009 kwam Avatar uit en die film zou met een box office van meer dan 2,9 miljard dollar (2,7 miljard euro) de meest winstgevende film aller tijden worden.
  • Meteen kondigde bedenker James Cameron meerdere vervolgen aan, maar die lieten uiteindelijk op zich wachten tot in 2022. Toen kwam Avatar: The Way of Water uit.
  • Bij die release zei Cameron dat de film maar liefst 2 miljard dollar zou moeten opbrengen om winstgevend te zijn. Andere bronnen hadden het over 1,5 miljard dollar.
  • Na twee weken bereikte Avatar: The Way of Water de kaap van 1 miljard dollar en na drie weken stond de teller al op 1,5 miljard dollar.

Hoe staan de zaken er nu voor?

  • Ondertussen staat de wereldwijde box office op meer dan 1,7 miljard dollar (1,58 miljard euro).
    • “Het lijkt erop dat we met het momentum dat de film nu heeft, gemakkelijk break-even zullen zijn in de komende dagen”, zei James Cameron daaronder in het programma Who’s Talking to Chris Wallace?.
  • De komst van Avatar 3 – met een grote nieuwigheid – stond eerder al vast. Die film is namelijk samen opgenomen met Avatar: The Way of Water. James Cameron had echter van bij het begin het plan om minstens vier sequels te maken. Door het succes van de tweede Avatar-film hebben de vierde en vijfde nu dus ook groen licht gekregen.
    • “Ik zal er niet onderuit komen en zal deze andere sequels ook moeten maken. Ik weet dus wat ik de komende zes of zeven jaar ga doen”, klinkt het bij James Cameron, die eraan toevoegde dat ook een deel van Avatar 4 al gefilmd is. Voor beide films is het scenario ook al af. “We zijn begonnen aan een franchise, een saga dat zich over meerdere films zal afspelen.”

Meer
Lees meer...