Wat mogen we verwachten van ‘Avatar 3’?

Avatar: The Way of Water, de tweede film uit de franchise, is nog maar enkele weken uit in de cinema, maar toch wordt al vooruit gekeken naar het vervolg. Daarin zullen we nog heel wat meer te zien krijgen van het wonderlijke leven op de maan Pandora. Dat vertelden scenaristen Rick Jaffa en Amanda Silver in een interview met Variety.

Dat we lang moesten wachten op het vervolg van Avatar is ondertussen bekend. In 2009 maakten we in de eerste film al kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven. En nu 13 jaar later, trekken we dus opnieuw naar Pandora.

Avatar: The Way of Water

Ondanks het lange wachten was Avatar: The Way of Water eigenlijk al enkele jaren in de maak. In 2013 had regisseur en bedenker James Cameron namelijk zijn eerste meeting met het scenaristenduo Rick Jaffa en Amanda Silver. Zij zouden uiteindelijk twee jaar werken aan het script voor de sequel en die dus in 2015 afleveren aan Cameron.

De opnames van Avatar: The Way of Water zouden uiteindelijk zelfs maar begonnen in 2017. Toen werd ook besloten om het scenario van Jaffa en Silver in twee te splitsen omdat er te veel materiaal was. Beide films werden direct na elkaar opgenomen.

Nieuwe clans

Het verhaal van Avatar: The Way of Water en Avatar 3 zal dus nauw bij elkaar aansluiten. Toch zullen er volgens de scenaristen ook heel wat verschillen zijn. Zo maken we in The Way of Water kennis met de Methayina-clan die in het water leeft. Dat is de tweede clan die we ontdekken op Pandora, na de Omaticaya-clan die in de jungle leeft uit de eerste film en waarbij Jack Sully zich aansluit. Door die verschillende omgevingen leren we ook meer over de dieren die wonen op Pandora, met als meest opvallende de walvisachtige tulkun.

In Avatar 3 zullen we de wereld van de Na’vi nog verder verkennen. “De clans die je gaat ontmoeten en de werelden die je op Pandora gaat te zien krijgen … je kan je niet eens voorstellen wat er nog allemaal komt. Net zoals de tulkun een openbaring waren voor deze film, komen er nog veel meer van dat soort dingen aan. Het is ongelooflijk spannend”, zegt Amanda Silver daarover.

Wanneer Avatar 3 te zien zal zijn in de cinema is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...