The Weeknd lanceert titelsong ‘Avatar: The Way of Water’

Sinds deze week is bij ons Avatar: The Way of Water in de bioscoop te zien. Naar die film wordt al 13 jaar uitgekeken en ook deze keer volgen we opnieuw de gebeurtenissen op Pandora. De eerste recensies zijn alvast lovend en daarnaast kan de film ook op een titelsong van groot kaliber rekenen. The Weeknd liet vandaag zijn nieuwe single op de wereld los.

Het is vrijdag en dan wordt er heel wat nieuwe muziek op de wereld losgelaten. Een van de meest opvallende deze week is zonder twijfel Nothing Is Lost (You Give Me Strength) van The Weeknd. Dat lied schreef de Canadese zanger speciaal voor de release van Avatar: The Way of Water.

Avatar: The Way of Water

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Dertien jaar later is het eindelijk tijd voor een vervolg. Avatar: The Way of Water zal maar liefst drie uur en tien minuten duren en zal de kijker opnieuw meenemen naar Pandora, tien jaar na de laatste gebeurtenissen. In die tijd zijn er heel wat nieuwe technieken bijgekomen, die ook de onderwatervolkeren teisteren.

The Weeknd

In die drie uur zullen fans van Avatar zonder twijfel The Weeknd horen. Hij releaset vandaag Nothing Is Lost (You Give Me Strength), dat hij speciaal voor de film schreef. Daarin krijgen we meteen de sfeer van de film mee en wordt die gecombineerd met de typische sound van The Weeknd. In de song gaat de zanger vooral in op hoe je kracht kan halen uit familie, vrienden en een thuis.

Naast zijn werk voor Avatar: The Way of Water is The Weeknd ook bezig aan de voorbereidingen voor het tweede deel van zijn ‘After Hours ‘Til Down Tour’. Daarmee staat hij op 11 en 12 juli 2023 in het Koning Boudewijnstadion.

Beluister Nothing Is Lost (You Give Me Strength) hier:

Avatar: The Way of Water is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...