The Weeknd schrijft muziek voor ‘Avatar: The Way of Water’

The Weeknd is terug! Volgende zomer staat de Canadese zanger in het Koning Boudewijnstadion en binnenkort is hij ook te horen in de nieuwe Avatar-film. Dat laatste werd bekendgemaakt in een nieuwe teaser van de film.

Op 14 december komt de tweede Avatar-film eindelijk uit in de zalen. Over de inhoud van Avatar: The Way of Water is nog niet veel bekend, maar in de trailer zagen we alvast hoe de familie Sully zich doorheen onderwaterwerelden beweegt.

Om die nieuwe film van muziek te voorzien werd niemand minder dan The Weeknd aangeworven. De titelsong van de film, Nothing Is Lost (You Give Me Strength), komt volgende week uit.

Avatar: The Way of Water

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Nu, 13 jaar later, is het eindelijk tijd voor een vervolg. Avatar: The Way of Water zal maar liefst drie uur en tien minuten duren en zal de kijker opnieuw meenemen naar Pandora, tien jaar na de laatste gebeurtenissen. In die tijd zijn er heel wat nieuwe technieken bijgekomen, die ook de onderwatervolkeren teisteren.

The Weeknd

In die drie uur zullen fans van Avatar zonder twijfel The Weeknd horen. Hij releaset volgende week namelijk Nothing Is Lost (You Give Me Strength), dat hij speciaal voor de film schreef. In een eerste teaser krijgen we alvast een voorsmaakje. Het lied belooft alvast de suspense van de film weer te geven.

Naast zijn werk voor Avatar: The Way of Water is The Weeknd ook bezig aan de voorbereidingen voor het tweede deel van zijn ‘After Hours ‘Til Down Tour’. Daarmee staat hij op 11 en 12 juli 2023 in het Koning Boudewijnstadion.

Bekijk de teaser van de titelsong hier:

Meer
Lees meer...