‘Avatar: The Way of Water’ bereikt nu al de kaap van één miljard dollar aan de box office

Avatar: The Way of Water, de tweede film uit de franchise, is nog maar enkele weken uit in de cinema, en is nu al een van de grootste successen van dit jaar. Dat bewijst de film ook aan de box office, waar het na veertien dagen al de kaap van 1 miljard dollar (zo’n 939 miljoen euro) heeft bereikt. De komende weken zal dat bedrag alleen nog maar toenemen.

Wat de meesten dachten, is ook gebeurd. Avatar: The Way of Water is op weg een echte kaskraker te worden. De film is nog maar twee weken uit in de bioscoop, maar staat nu al op de vierde plek van populairste releases dit jaar. Ook aan de box office scoort het met 1 miljard dollar al meteen goed. Al zal die nog een beetje beter moeten scoren om de totale uitgaven van 2 miljard dollar breakeven te krijgen.

Avatar: The Way of Water

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Dertien jaar later is het eindelijk tijd voor een vervolg. Avatar: The Way of Water duurt maar liefst drie uur en tien minuten duren en neemt de kijker opnieuw mee naar Pandora, vijftien jaar na de laatste gebeurtenissen. In die tijd zijn er heel wat nieuwe technieken bijgekomen, die ook de onderwatervolkeren teisteren.

Succes

De film is sinds 14 december bij ons te zien en sinds 16 december wereldwijd. In de eerste twee weken heeft Avatar: The Way of Water al vriend en vijand verrast en behaalt het nu al 1 miljard dollar (939 miljoen euro) aan de box office.

Daarmee staat het nu al op de derde plek van populairste releases dit jaar, na Top Gun: Maverick (1,489 miljard dollar) en Jurrasic World: Dominion (1,001 miljard dollar) Maar met de snelheid waarmee Avatar de opbrengst blijft opstapelen, zal de film zich in geen tijd naar de eerste plek voortbewegen.

Bekijk de trailer van Avatar: The Way of Water hier:

Meer
Lees meer...