James Cameron blikt vooruit naar ‘Avatar 3’, waarin we zullen kennis maken met kwaadaardige Na’vi

Minder dan een maand geleden verscheen het langverwachte vervolg op Avatar eindelijk in de zalen. Avatar: The Way of Water blijkt ook een enorm succes en dus kijken veel fans al vooruit naar de derde film in de franchise. Daarover maakte regisseur en bedenker James Cameron zojuist groot nieuws bekend.

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Het gaat hier om de Omaticaya-clan, die in de jungle leeft. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Jungle, water en vuur

13 jaar later was het eindelijk tijd voor een vervolgAvatar: The Way of Water duurt maar liefst drie uur en tien minuten en neemt de kijker opnieuw mee naar Pandora, tien jaar na de laatste gebeurtenissen. En ook deze keer moeten de bewoners van de maan proberen af te rekenen met mensen, die teruggekeerd zijn naar Pandora. Daarbij kunnen ze rekenen op de steun van een andere stam op Pandora die in het water leeft en de Methayina-clan genoemd wordt.

Voor de derde film in franchise zullen we Pandora nog verder verkennen. Dat lieten scenaristen Rick Jaffa en Amanda Silver recent al weten. James Cameron bevestigt dat nieuws nu en geeft daarbij nog wat meer details kwijt. “De volgende stam die we leren kennen, zijn de ‘Ash People’, die het vuur vertegenwoordigen”, legt hij uit aan het Franse 20 Minutes. “Ik wil de Na’vi’s vanuit een andere hoek laten zien, omdat ik op dit moment alleen hun goede kanten heb laten zien. In de vroege films zijn er alleen slechte mensen en alleen goede Navi’s. In Avatar 3 doen we het omgekeerde.”

Meer
Lees meer...