James Cameron wil Matt Damon casten voor een volgende ‘Avatar’-film

Als het van regisseur en bedenker James Cameron afhangt, zien we in de toekomst Matt Damon opduiken in de Avatar-franchise. Dat zei hij in een interview naar aanleiding van de release van Avatar: The Way of Water. Matt Damon wees voor de eerste film een aanbod van James Cameron af om de hoofdrol te spelen in ruil voor 10 procent van de opbrengst van de film.

Na meer dan 13 jaar wachten is het vervolg op Avatar eindelijk te zien in de cinema. Avatar: The Way of Water blijkt opnieuw een succes en brengt ook herinneringen naar de eerste film naar boven. Zo dook recent een opvallende uitspraak van Matt Damon uit 2019 weer op. Die zei toen dat James Cameron hem indertijd had gevraagd om Jack Sully te spelen in Avatar. In ruil daarvoor zou hij 10 procent van de opbrengst van de film krijgen.

Matt Damon was op dat moment echter druk bezig met de opnames van The Bourne Ultimatum en moest dus “nee” zeggen. Daardoor liep hij zo’n 270 miljoen dollar (254 miljoen euro) mis want Avatar werd de meest lucratieve film ooit aan de wereldwijde box office. De rol ging uiteindelijk naar de relatief onbekende acteur Sam Worthington, die het zonder de 10 procent moest stellen.

Matt, get over it!

BBC 1 confronteerde in een interview naar aanleiding van de release van Avatar: The Way of Water James Cameron met die uitspraak. “Hij blijft zichzelf die beslissing kwalijk nemen. Maar ondertussen is Matt (Damon, red.) een van de grootste filmsterren ter wereld. Dus … get over it!”, zei Cameron daarover.

Toch is het niet uitgesloten dat we Matt Damon in de toekomst aan het werk zien in een volgende film in de Avatar-franchise. James Cameron heeft namelijk eerder al laten weten minstens vijf films over de wereld op Pandora wil maken. “Daarin moeten we Matt Damon op zijn minst een cameo geven. Zo kunnen we het evenwicht in de wereld weer herstellen”, zei James Cameron al lachend aan BBC 1.

Meer
Lees meer...