Volgende ‘Avatar’-films uitgesteld, laatste verschijnt in 2031

Deze week maakte Disney bekend dat er heel wat veranderingen zijn doorgevoerd in het releaseschema. Zo zullen verschillende Star Wars- en Marvelprojecten later verschijnen dan verwacht. Ook bij de volgende drie Avatar-films zijn de datums aangepast. Zo zal de derde film pas in 2025 verschijnen en is de vijfde en laatste film pas voor 2031.

Disney heeft releasedatums uitgesteld als gevolg van de staking van de Writers Guild of America (WGA) in Hollywood. De scenaristen vinden geen akkoord over een nieuwe overeenkomst met de Alliance of Motion Picture and Television Producers, wat er dus voor zorgt dat heel wat komende producties vertraging oplopen.

Zo zullen heel wat Marvelfilms, waaronder Captain America: Brave New World, Blade en Thunderbolts, pas later verschijnen. Ook een groot nieuw Star Wars-project werd verplaatst van 2025 naar 2026. Uiteindelijk verschuiven ook de drie nieuwe aankomende Avatar-films, al zou dat niet meteen door die stakingen komen.

Avatar 3

Ongeveer een half jaar geleden verscheen Avatar: The Way of Water in de zalen. De film werd een gigantisch succes en groeide met een box-office van 2,32 miljard dollar (2,16 miljard euro) uit tot de op twee na grootste film aller tijden.

Ondertussen staat de tweede film, net als de eerste, op Disney+ en zijn de makers druk bezig aan een vervolg. Dat vervolg komt er in maar liefst drie films. De eerste daarvan zou al grotendeels zijn opgenomen en ging normaal in december 2024 verschijnen. Die release is nu uitgesteld naar december 2025. Een exacte datum is er nog niet.

Avatar 4 & 5

Die verschuiving zal ook invloed hebben op de release van de vierde en vijfde film uit de franchise. Zo zal de vierde nu pas in december 2029 verschijnen. De vijfde en laatste film is dan weer voor december 2031. Dat is binnen acht jaar.

Via Twitter liet producer Jon Landau weten dat ze meer tijd nodig hebben om de films af te maken. “Elke Avatar-film is een spannende maar grote onderneming die tijd nodig heeft. We willen kwaliteit bieden aan het publiek. Het team is hard aan het werk en kan niet wachten om jullie terug te brengen naar Pandora in december 2025.”

Meer
Lees meer...