Opnieuw gestolen naaktfoto’s van sterren op straat, deze keer ook van man

Er zijn opnieuw gestolen naaktfoto’s van Hollywoodsterren opgedoken die werden buitgemaakt door hackers. En deze keer zijn het niet alleen vrouwen.

Het gaat al om de vierde ronde van vrijgegeven naaktfoto’s sinds de eerste expliciete beelden van Jennifer Lawrence, Ariana Grande en Kim Kardashian eind augustus opdoken op websites 4chan en Reddit. Dat gebeurde na een grootschalige hack van iCloud, de online opslagdienst van Apple.

Deze keer gaat het om foto’s van onder meer actrices Winona Ryder en AnnaLynne McCord, Victoria’s Secret-model Erin Heatherton en Nick Hogan, de zoon van worstelicoon Hulk Hogan. Hij is zo het eerste mannelijke slachtoffer.

getty

Gerecht

Vorige week dreigde Marty Singer, een machtige Hollywoodadvocaat die een reeks getroffen celebrity’s vertegenwoordigt, nog Google te dagvaarden voor meer dan 100 miljoen dollar. Hij doet dat niet alleen omdat de internetgigant “faalt om de afbeeldingen met bekwame spoed en verantwoordelijkheid te verwijderen”, maar ook omdat het bedrijf zich schuldig maakt aan “flagrant onethisch gedrag” en “miljoenen verdient aan de uitbuiting van vrouwen.”

Hij vindt dat Google te weinig heeft ondernomen om te beletten dat mensen de afbeeldingen gemakkelijk vinden. Singer beweert de voorbije maand “meer dan een dozijn verwittigingen over een schending van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) aan Google te hebben gestuurd” omdat afbeeldingen blijven opduiken op sites van Google, zoals YouTube.

getty
Bron: Business Insider, The Daily Beast
Meer
Lees meer...