Oprah en Brad Pitt gaan samen een film maken

Oprah Winfrey en Brad Pitt gaan hun krachten bundelen en samen een film maken. Het gaat om de verfilming van de roman The Water Dancer van Ta-Nehisi Coates.

Presentatrice Oprah Winfrey en acteur Brad Pitt hebben allebei hun eigen filmstudio. De twee studio’s, Harpo Films (Oprah) en Plan B (Brad Pitt), gaan nu samenwerken voor de verfilming van de bekroonde roman The Water Dancer.

The Water Dancer

De twee studio’s zullen aan de slag gaan met de roman The Water Dancer van auteur Ta-Nehisi Coates uit 2019. The Water Dancer kwam binnen op de eerste plaats in de Hardcover Fiction best-sellers list van The New York Times en werd ook opgenomen door de boekenclub van Oprah Winfrey.

De roman gaat over Hiram Walker, een man die geboren werd als kind van een witte plantage-eigenaar en een zwarte slavin. Meteen na zijn geboorte werd de moeder van Hiram doorverkocht door zijn vader. Daardoor heeft Hiram geen herinneringen aan z’n moeder. Tot hij na een ongeluk bijna verdrinkt. Na die ervaring heeft hij een superkracht waardoor hij zichzelf en anderen kan transporteren over gigantische afstanden.

Ta-Nehisi Coates, de auteur van de roman, zal ook het script voor de film verzorgen. Kamilah Forbes werd aan boord gehaald als producer.

Niet de eerste samenwerking

Het is niet de eerste keer dat de studio’s van Oprah Winfrey en Brad Pitt hun krachten bundelen. Dat deden ze eerder al voor de film Selma. Die film gaat over de marsen van Selma naar Montgomery in 1965 onder leiding van Martin Luther King Jr. Met die marsen wilden demonstranten gelijke rechten eisen voor Afro-Amerikanen, maar de vredige marsen werden verstoord door de hardhandige tussenkomst van de politie.

Selma werd geregisseerd door Ava DuVernay, die ook 13th maakte. In die film had Oprah Winfrey zelf een kleine rol van Annie Lee Cooper, een 54-jarige vrouw die een sheriff in elkaar slaat omdat ze zich niet mag registreren om te stemmen.

Het is nog niet geweten wanneer de verfilming van The Water Dancer zal verschijnen en ook over de cast is voorlopig nog niets geweten.

Meer
Lees meer...