‘Our Flag Means Death’ krijgt geen derde seizoen

Slecht nieuws voor de fans van de “gay pirate showOur Flag Means Death. De reeks met en van onder andere Taika Waititi zal namelijk geen derde seizoen meer krijgen. Dat heeft maker David Jenkins gisteren zelf bekendgemaakt via sociale media. Fans van de reeks reageerden alvast teleurgesteld, want even leek een derde seizoen heel dichtbij.

De streamingdiensten blijven streng toekijken op het aantal series en films dat ze uitbrengen. Zo ook Max, het vroegere HBO Max. Gisteren is namelijk bekendgemaakt dat de serie Our Flag Means Death geen nieuw seizoen meer zal krijgen.

De reeks was in 2021 voor het eerst te zien en kon vooral bij een LGBTQIA+-publiek op heel wat liefde rekenen. Voor heel wat mensen was de serie van groot belang. Maar nu komt er dus een einde aan de gay pirate show, een naam die de fans zelf aan de reeks gaven.

Our Flag Means Death

De serie Our Flag Means Death vertelt het, deels waargebeurde, verhaal van piraat Stede Bonnet (Rhys Darby) en zijn bemanning. Stede is een wannabe-piraat en wil zich graag bewijzen op de zeven zeeën.

Maar wanneer zijn schip wordt overgenomen door de door iedereen gevreesde Blackbeard, verandert alles. Blackbeard, gespeeld door Taika Waititi, blijkt namelijk helemaal niet zo’n bullebak te zijn en Stede begint zelfs romantische gevoelens voor hem te krijgen. Die gevoelens zien we ook terug onder andere bemanningsleden.

Geen derde seizoen

Het tweede seizoen verscheen eind 2023 ook bij ons op Streamz. Dat seizoen eindigde op een positieve noot, maar ook met heel wat vragen. Om die reden keken fans dus al snel uit naar een volgend seizoen. Daar kwam nooit bevestiging over, maar toch bleven de fans hopen. Ook de makers en cast bleven namelijk hinten op een terugkeer.

Toch viel gisteren uiteindelijk de beslissing dat Our Flag Means Death niet meer zou terugkeren naar Max. Dat nieuws deelde maker David Jenkins via Instagram. “Ik ben bedroefd omdat ik niet meer zal terugkeren naar de Revenge met al mijn vrienden die ondertussen familie zijn geworden”, schreef hij. “Maar ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik de kapitein van het hele ding mocht zijn.”

Meer
Lees meer...