Left Right
scrollTop top

Overgeschakeld op Signal? Dan moet je snel deze instellingen aanpassen


Signal WhatsApp app
© Shutterstock

Commotie rond aangepaste gebruiksvoorwaarden bij WhatsApp zorgde de voorbije weken voor een heel wat extra interesse in concurrent Signal. Deze berichtenapplicatie doet het op het vlak van privacy heel wat beter, al moet je daarvoor wel eerst enkele instellen aanpassen. Een overzicht …

Aangezien WhatsApp net als Facebook eigendom is van Mark Zuckerberg draagt de app al langer een bedenkelijke reputatie mee op het vlak van privacy en gegevensbescherming. Toen iedereen enkele weken terug een melding kreeg dat de app zijn gebruiksvoorwaarden zou aanpassen, groeide die kritiek alleen maar.

In die nieuwe gebruiksvoorwaarden staat namelijk dat WhatsApp heel wat persoonlijke gegevens zal delen met moederbedrijf Facebook. Het gaat hierbij onder andere om je telefoonnummer, profielnaam en adressenboek. Ondertussen is besloten om die aanpassing tot nader order uit te stellen. Toch was die hele historie voor velen genoeg om over te schakelen op Signal. Die applicatie doet het op het vlak van privacy en vooral gegevensbescherming inderdaad heel wat beter. Toch is het belangrijk om eerst enkele zaken aan te passen in je instellingen.

Registratievergrendeling

Een van de instellingen in Signal die je moet aanpassen, heet ‘Registratievergrendeling’. Dit betekent dat je die pincode nodig hebt om je Signal-account op een nieuwe telefoon te installeren, zodat niemand je account kan hacken. Als iemand van afstand toegang krijgt tot je smartphone, kan die op die manier niet je berichtgeschiedenis zien. Als je die instelling niet aanzet, is je telefoonnummer of je SIM-kaart voldoende voor toegang.

Appvergrendeling

Een andere belangrijke instelling die niet automatisch aanstaat, is de ‘Appvergrendeling’. Daarmee heb je de ontgrendelingmethode van je smartphone nodig om toegang te krijgen tot Signal. Dat kan gaan om je gezichtsherkenning (Face ID op iPhone), je vingerafdruk of een code.

Meekijkpreventie

Tot slot zorgt ook de instelling ‘Meekijkpreventie’ voor een extra veiligheid. Door dat aan te zetten voorkom je dat andere applicaties printscreens kunnen nemen van Signal. Dat doet de app door zijn inhoud niet te tonen in de lijst met recent geopende apps.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.650.552
 • Aantal
  doden
  2.546.588
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141